Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rétegzett cappuccinos krém

Rétegzett cappuccinos krém
Rétegzett cappuccinos krém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos nekem a rétegezés nem sikerült, a rétegek enyhén összefolytak. De az én hibam volt, siettem és a krém nem volt eléggé kocsonyás.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percet hideg vízben áztatjuk.
  2. A tejet, a cukorral és a vaníliás cukorral felfőzzük, a tűzről levesszük. A kicsavart zselatint a forró tejben felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk, majd hidegre tesszük.
  3. A kemény habba vert tejszínt óvatosan a kocsonyásodó tejhez keverjük. A krémnek a felét kivesszük. A 2 evőkanálnyi tejet az instant kávéval felmelegítjük és habverővel hozzákeverjük a krémnek az egyik feléhez. A likőrrel ízesítjük.
  4. A világos és a sötét krémet rétegezve (2-2 réteg) 4 pohárba töltjük. Hidegre tesszük.
  5. Tálalás előtt a krémet meglocsoljuk az amaretto likőrrel. Csokoládédarabokkal és porcukorral díszítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 270
elküldve: 1
receptkönyvben: 167
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges cappuccinos krém, réteges kávékrém

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-08-07 21:58

Glaser! Nekem tetszik ez a rétegezett capuccinos krém, és bár tényleg egy kissé összefolyt, gondolom nem vagy Michalein csillagos shéf, vagy hogy a csodába kell azt gondolni, hogy ha nem olyan csúcs minőség, akkor fel se merd tenni.Na jó nevezted volna el ahogy írtad márványozottnak, vagy mindegy minek, a végeredmény a lényeg,és ha finom,akkor jó,nem?Aki fényképet rak fel elkészített remekművéről, csak 85 %-ban annyira ügyes, hogy amit csinált csodás, és amit és ahogy fényképezett az is csodás.Nem vagyunk tökéletesek, ennek ellenére, a munkád szép, és nekem megtetszett, megcsináltam, és lehet én is türelmetlen voltam, de ilyen lett, mint a képen.Kit zavart, amikor 10 perc múlva már elfogyott?!Éva-Anyóca Köszi!!!!!!!

dorczy92
Dorczy92 / dorczy92 Tue, 2010-02-23 17:31

szia : ) szerintem nagyon jól néz ki, azt hittem direkt ilyen : D DE nem értem mit takar a " kicsavart zselatin" Esetleg a 10 perces hidegvizes áztatás?
üdv.: dorczy92

glaser
Glaser / glaser Tue, 2010-02-23 20:16

Szia dorczy92! 10 perc aztatas utan a zselatint kinyomkodjuk (vagy csavarjuk) es igy olvasztjuk fel a forro tejben.
Üdv Glaser

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-11-13 21:21

Én így is megkóstolnám! :) Emberek vagyunk, nem sikerülhet mindig minden tökéletesre :)

glaser
Glaser / glaser Tue, 2009-11-10 12:44

Szia Mignon!
Kerdesed jogosult. A retegezes nem sikerült tökeletesre, egy kicsit összefolytak a retegek, lehet marvanyozott cappuccinos kremnek kellett volna neveznem. Hogy miert is ajanlom masoknak? Hat mert finom, nekünk izlett es megvagyok gyözödve hogy következöleg a retgezes tökeletes lesz..
Üdv:
Glaser

mignon
Mignon / mignon Mon, 2009-11-09 21:20

Szia Glaser!
Kritikus leszek kicsit, de nem bírom megállni, hogy ne kérdezzem meg: Ha neked sem sikerült, akkor miért tetted így fel, hogy ajánlod így bátran másoknak is?
Üdv:
mignon

305
lapzselatin 4 db
tej 375 ml
cukor 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 200 ml
instant kávé 2 ek
tej 2 ek
amarettó 1 ek
amarettó 2 ek
csokoládé 10 g
porcukor 2 teáskanál