Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeribizlis-zabkekszes pohárkrém

Feketeribizlis-zabkekszes pohárkrém
Feketeribizlis-zabkekszes pohárkrém
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fekete ribizli, mascarpone és zabkeksz, elképesztőek együtt! Érdemes kipróbálni.
AnnóFalva blogon is megtekinthető!

hozzávalók / 3 adag

Feketeribizli-dzsem

Mascarponekrém

Összeállítás és díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Feketeribizli-dzsem

  1. A fekete ribizlit az 50 g cukorral és egy korty vízzel híg, dzsem állagúra főzzük.
  2. Félretesszük, kihűtjük.

Mascarponekrém

  1. A mascarponét a cukrokkal és a sóval kikeverjük, majd beleforgatjuk a felvert cukrászhabot.

Összeállítás és díszítés

  1. A krémet, a dzsemet és a zabkekszet egymást váltakozva rétegezzük, poharakba kanalazzuk.
  2. Feketeribizli-szemekkel és kekszmorzsával díszítjük a tetejét.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 959
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

AnnóFalva

Mióta szakács: 2015.03.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

desszertkrém, ribizlis-kekszes édesség

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

653
feketeribizli 100 g
cukor 50 g
víz 1 ek
mascarpone 60 g
porcukor 60 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
növényi tejszín 3 dl
zabkeksz 7 db
feketeribizli 20 g