Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kassai sertésborda

Kassai sertésborda
Kassai sertésborda
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalhatod salátákkal - jégsaláta, görögsaláta, uborkasaláta. A hús tetejét megszórhatod reszelt sajttal, tejfölt is adhatsz hozzá.
További receptek itt.

hozzávalók / 4 adag

A sertésbordához

A bundázáshoz

ajánlat

A borász ajánlata: Tokaji Furmint (száraz, Tokaj)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, reszeljük nagylyukú reszelőn, fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, ételízesítővel.
  2. Tegyük bele a tojást, és annyi lisztet rakjunk hozzá, hogy közép keménységű tésztát kapjunk.
  3. A bordát nyissuk ki (nyitott szeletelés), klopfoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, a juhtúrót fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Amikor töltjük a húst, akkor adjuk hozzá a hosszú csíkra vágott kovászos uborkát, meg fél szelet bacont.
  4. Töltsük meg vele a bordát, lisztezzük be a külsejét, panírozzuk a fűszeres burgonyával, és bő olajban, közepes lángon süssük meg mind a két oldalát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 34 006
elküldve: 4
receptkönyvben: 506
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Herr Ludwig

Mióta szakács: 2010.02.08.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás juhtúróval töltött sertésborda krumplibundában, krumplibundás hús juhtúróval töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabica1313
Gabica1313 Thu, 2011-12-29 17:21

Kedves Herr Ludwig! Már elkészítettem egy pár receptjét és isteni finomak lettek. Szeretném ha sokkal több isteni finom receptet töltene fel. Nagy rajongója puszilja. Gabica.

Magdolna
Magdolna Thu, 2011-03-03 11:46

Kedves Herr Ludwig! Légszíves írd meg, hogy kell a húst bepanírozni a krumplis masszával és sütni úgy, hogy ne szívja meg nagyon a panír az olajat. Köszönöm Sz. Magdi

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-03-17 08:04

Na végre nem virág nőt a tányéron.Ez a kép sokkal szebb mint az előző,és biztos nagyon finom is.Eltettem a receptkönyvembe!Köszönöm Herr Ludwig!

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-03-17 08:03

Na végre nem virág nőt a tányéron.Ez a kép sokkal szebb mint az előző,és biztos nagyon finom is.Eltettem a receptkönyvembe!Köszönöm Herr Ludwig!

540
sertésborda 60 dkg
juhtúró 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymakrém 1 ek
kovászos uborka 2 db
bacon 2 szelet
burgonya 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagymakrém 1 kávéskanál
tojás 3 db
finomliszt 5 evőkanál