r
Nosalty Logó

Kassai sertésborda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kassai sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sertésbordához

A bundázáshoz

Összesen 538 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sertésbordához

A bundázáshoz

Összesen 2153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sertésbordához

A bundázáshoz

Összesen 147 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 538 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2923.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 2153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A sertésbordához

A bundázáshoz

Elkészítés

A sertésbordához

  1. Pucoljuk meg a krumplit, reszeljük nagylyukú reszelőn, fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, ételízesítővel.
  2. Tegyük bele a tojást, és annyi lisztet rakjunk hozzá, hogy közép keménységű tésztát kapjunk.
  3. A bordát nyissuk ki (nyitott szeletelés), klopfoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, a juhtúrót fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Amikor töltjük a húst, akkor adjuk hozzá a hosszú csíkra vágott kovászos uborkát, meg fél szelet bacont.
  4. Töltsük meg vele a bordát, lisztezzük be a külsejét, panírozzuk a fűszeres burgonyával, és bő olajban, közepes lángon süssük meg mind a két oldalát.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 43060
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 16.

Ajánló

A borász ajánlata: Tokaji Furmint (száraz, Tokaj)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tálalhatod salátákkal - jégsaláta, görögsaláta, uborkasaláta. A hús tetejét megszórhatod reszelt sajttal, tejfölt is adhatsz hozzá. További receptek itt.

Hozzávalók

A sertésbordához

A bundázáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...