Reszelt almás muffin fahéjjal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a séf macskája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
33g tej19 kcal
-
133g alma62 kcal
A díszítéshez
Összesen
976
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1477.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 604 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 201.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 492 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 461 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
976
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 48.6 g
Zsír
-
Összesen 140.2 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4433.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 1153 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 1812 mg
-
Nátrium 1218 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 375.6 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 604.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1476 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 1384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1054 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 924 micro
Összesen
2929
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Összekeverjük a tészta hozzávalóit: liszt, porcukor, sütőpor, olvasztva a margarin, tojások, tej és a reszelt alma (kb. 2 púpozott evőkanálnyi). Én eltett reszelt almáthasználtam, de 2 közepes méretű alma is megteszi, melyet lereszelünkés cukorral, fahéjjal főzzükkb. 15 percig.
- Miután végeztünk az alapanyagokösszekavarásával, a masszát beleszedjük a muffinpapírokkal kibélelt tepsibe.
- Előmelegített sütőbe tesszük sülni. Amíg barnul odabenn, elkészítjük a díszítést:egy kis tálban összekeverjük a kristálycukrot és a fahéjat; az almábólpedig kivágjuk a magházat, majdvékony gerezdekre szeljük. Az almaszeleteket beleforgatjuk a fahéjas cukorba.
- Mikor már majdnem megsült a muffin, kivesszük, és a tetejére rászórjuk a fahéjas cukrot (a repedésekbe is beletömködjük). A cukros almaszeleteket pedig beleszúrjuk (a repedésekbe), vagy ráhelyezzük a muffin tetejére. Mindegyikbe egyet-egyet.
- Visszarakjuk a sütőbe, és megpirítjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 50746
- Feltöltés dátuma: 2012. október 03.
Ajánló
Mivel egy nem túl édes ízű, lehet teák vagy más meleg italok mellé fogyasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
a séf macskája
12 recept
A muffint el lehet készíteni karamell díszítéssel is, ha valaki nem akar bíbelődni a fahéjas cukorral. Ez esetben az alma gerezdeket ugyanúgy beleszúrjuk a muffinba, és megpirítjuk, csak bevonat nélkül. Miután megsült a muffin, a karamellizált cukrot spirális alakban (bentről kifelé indulva) rácsurgatjuk a süti tetejére.