r
Nosalty Logó

Almás-zabpelyhes muffin

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mignon
Almás-zabpelyhes muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

9 db muffinhoz

Összesen 493 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

9 db muffinhoz

Összesen 1970 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

9 db muffinhoz

Összesen 274 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 493 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4295.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    1122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 1970 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

9 db muffinhoz

Elkészítés

9 db muffinhoz

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot, a sütőport, majd közepébe öntjük a tojásokat és az olajat. Addig keverjük, amíg sima állagú nem lesz.
  3. A meghámozott almát a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük, majd a tésztához keverjük.
  4. Szilikonos muffinformákba kanalazzuk (a formák csak háromnegyed részig legyenek).
  5. Megszórjuk vaníliás cukorral.
  6. Aranybarnára sütjük.
  7. Mikor kihűltek, óvatosan kivesszük őket a formákból.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 128
  • Össznézettség: 110667
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Receptkategóriák

A muffin egészségesre reformált változatára bukkantam egy francia oldalon. Megörültem neki, kisfiammal elkészítettük, nagy kedvenc lett reggelire, uzsonnára.

Hozzászólások (11)

villers

A kép és a recept ugyanaz? Csak mert a kép alapján olyan, mint valami tekercs, semmiképpen mint egy muffin...

Törölt felhasználó

Rózsa formájú muffin süt?ben sültek ezek a muffinok. Nem t?nt fel? Komolyan nem? :D

Törölt felhasználó

Nem megnyer? a kép!!!! :( El?ször mikor megláttam azt hittem.......hurka+kolbász sütve!

Törölt felhasználó

Rózsa formájú muffin süt?ben sültek ezek a muffinok. Nem t?nt fel? Komolyan nem? :D

Törölt felhasználó

Kedves Mignon! A recept tetszik, csak 2 észrevételem lenne vele kapcsolatban: 1. ha reform, akkor barna/vaníliás cukor helyett édesít?vel készíteném 2. az almával mit kell kezdeni? Az megvan, hogy lereszeljük ?ket, és utána?

Mignon

Sziasztok! Gyors válaszok: - igen, egyezik a kép és a recept, de most nem a hagyományos muffin formában sütöttem, hanem ilyen csavarosban, sokkal dekoratívabbak szerintem :) - ha igazán reform akartam volna lenni, nyírfacukorral készítettem volna, édesít?vel nem, az nem igazán mondható egészségesnek... :( -a reszelt alma a tésztába megy, ez lemaradt a sor végér?l, köszönöm a figyelmeztetést, javítom is a receptben!! Összegezve: fincsi kis muffin, bátran ajánlom mindenkinek! Jó sütés-f?zést, üdv: Mignon

witch

En meg pont a kep miatt rogton mentettem a receptkonyvembe! Olyan guszta, a szine meg a rozsliszttol es a barna cukortol ilyen (szerintem).:)

Mignon

Örülök witch, hogy neked is megtetszett.:) Mikor elkészülök egy új étellel, sokféle fotót készítek róla. Err?l is van hagyományos képem is, de úgy gondoltam, hogy egy közelit teszek inkább csak fel, ne legyen olyan megszokott. Persze nem feltétlen tetszik ez mindenkinek, nincs is ezzel baj, ízlések és pofonok... de szerencsére aki kipróbálja, íz alapján dönt majd és az garantáltan nem okoz csalódást!! Igen, a színe a rozslisztt?l és barna cukortól ilyen! Remélem hamarosan elkészíted és véleményezed is! Várom nagyon, jó sütés-f?zést: Mignon

Törölt felhasználó

A liszt mennyiségét csökkentettem. Helyette tettem bele diót, mogyorót, aszalt sárgabarackot, mazsolát, apróra vágva. A vaníliás cukrot a tésztájába tettem és nem a tetejére. 1/2 süt?por elég 1 adaghoz. Szerintem. Én így készítettem el, nagyon-nagyon finom lett!! Köszi a receptet, csak kicsit átalakítottam.

Mignon

Kedves babek! Én köszönöm neked a visszajelzést és a változtatások leírását! Így alakul, sokszor javul egy-egy recept, nagyon fontosak a tapasztalatok, vélemények! Üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Kedves Mignon! Anyukámmal egy gyors almás édességre vágytunk, de nem szerettünk volna 1-2 szemnél többet beletenni. A Te receptedet szemeltük ki, mivel id?közben rájöttünk, hogy kb. 5dkg liszt van itthon (faluban este 7kor már nincs nyitva bolt). Kipótoltuk zsemlemorzsával, felturbóztuk egy kis fahéjjal, citromhéjjal. Már mikor megéreztük süt?b?l kivéve az illatát tudtuk, hogy ez nyer? lesz, volt itthon egy kis cukormáz, nyakon öntöttük vele és valami mennnnyei lett! :) Köszönjük a feltöltést! Üdvözlettel: Szabina :)

Törölt felhasználó

Kedves Mignon, Elkészitettem egy kicsit másképp- egy kis zabkorpa, méz,fahéj,gyombér, extra alma és reszelt répa- és fincsi lett:) Imádom a reform/egészségeseb recepteket, szóval nekem bevált! Udvozletem: Matilda

Mignon

Kedves Matilda! Örülök a változtatásaidnak, így biztos még finomabb lett! Köszönöm, hogy megosztottad velünk véleményedet a receptr?l! :) További jó sütés-f?zést neked, üdvözöllek: Mignon

Nette

Szia! Barna cukor helyett mézet és fahéjat tettem bele,de egyébként követtem a receptet. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! Üdv.: Nette :)

flyagica

Sziasztok! Nekem hagyományos teflonos muffinsüt? formám van, azt szoktam papírkosárkákkal bélelni. Ez megfelel? ehhez a recepthez is? Vagy esetleg beleragadna a papírba? Azért merült ez fel bennem, mert a készít? szilikonos formát írt. Mik a tapasztalatok? Köszi, ha tudtok segíteni!

Hozzávalók

9 db muffinhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek