Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Repülő krémes

Repülő krémes
Repülő krémes
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztmamámtól van ez a régi recept, és életem első süteménye, még anno 20 éves koromban. 
Azóta rendszeresen megsütöm, mert mindenkinek ez a kedvence. A két krém nagyon el van találva, mert az egyik nem annyira édes, a másik pedig igen. Ez így együtt nagyon ütős lesz. Akármilyen buliba megyek, mindenhol ezt kérik. Nem tudom megmondani, hányszor készítettem már el. 
Isteni finom sütemény.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A csokikrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet a margarinnal, az egész tojással, a szalalkálival, a porcukorral, a vaníliás cukorral meg annyi tejjel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tejre figyeljünk, mindig csak egy kicsit adjunk hozzá, és jól gyúrjuk össze. Ha sokat teszünk bele, kemény lesz a tészta, és nem fogunk tudni vele dolgozni. Ez lehet 2-5 evőkanál is, attól függ, milyen a liszt minősége.
  2. A kapott masszát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egyesével, lisztezett tepsi tetején előmelegített sütőben 180 fokon kisütjük. (35X20) Ez lehet kisebb vagy kicsit nagyobb tepsi is, mert a tészta rugalmas. 2-3 perc alatt megvannak a lapok. Figyelni kell, mert könnyen megégnek.

Vanília krém

  1. A tejből és a pudingporból a szokásos módon pudingot készítünk.
  2. Ehhez még forrón hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a citromhéjat. Kikeverjük, és félretesszük hűlni. Én 5 ek. kristálycukrot szoktam hozzáadni, de ha valakinek ez nem elég édes, akkor lehet többet is beletenni. Nem javaslom, mert a csokikrém édes, és így fognak érvényesülni az ízek.

Csoki krém

  1. A margarint, a porcukrot és a kakaóport jól összedolgozzuk. Az eredeti recept szerint 25 dkg porcukor kell. Én 18-20 dkg-t szoktam beletenni, mert így is édes.
  2. A tejet a liszttel kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
  3. Mikor kihűlt, összekeverjük a két krémet. Ha csomós maradna, akkor ki lehet turmixolni.

Összeállítás

  1. Az első lapra kenjük a vaníliás krémet. Erre jön a második lap, amire a csoki krém kerül, majd a harmadik lap.
  2. A tetejét bevonjuk tortabevonóval vagy csokimázzal. Kinek mi vált be. Én mind a kettőt szoktam használni süteményeknél. Ennek a sütinek a tetejére a tortabevonó vált be.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x20 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 726
elküldve: 6
receptkönyvben: 186
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Boni

Mióta szakács: 2013.12.04.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csoki-vaníliakrémes sütemény, krémes csoki és vaníliakrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torpi
torpi Thu, 2013-12-19 22:44

Arra a sutemenyre szoktak regen mondani ami konnyu es mint a pille szall, bar cask emlekezet van rola :)

tandrea
Boni / tandrea Thu, 2013-12-19 14:31

Ezen én is elgondolkodtam, sőt meg is kérdeztem, de senki nem tudott rá választ adni. A lényeg, hogy nagyon finom. :)

1207
finomliszt 25 dkg
margarin 7 dkg
tojás 1 db
szalalkáli 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 ek
tej 2 ek
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
tej 1 l
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 5 evőkanál
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaj 5 dkg
cukor 4 ek
citromhéj 1 db
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek