r
Nosalty Logó

Repülő krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andrea68
Repülő krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 1211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 7259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A csokikrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    389.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2487 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    800.3 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3042 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2871 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2057 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 7259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal, az egész tojással, a szalalkálival, a porcukorral, a vaníliás cukorral meg annyi tejjel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tejre figyeljünk, mindig csak egy kicsit adjunk hozzá, és jól gyúrjuk össze. Ha sokat teszünk bele, kemény lesz a tészta, és nem fogunk tudni vele dolgozni. Ez lehet 2-5 evőkanál is, attól függ, milyen a liszt minősége.
  2. A kapott masszát 3 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egyesével, lisztezett tepsi tetején előmelegített sütőben 180 fokon kisütjük. (35X20) Ez lehet kisebb vagy kicsit nagyobb tepsi is, mert a tészta rugalmas. 2-3 perc alatt megvannak a lapok. Figyelni kell, mert könnyen megégnek.

A csokikrémhez

  1. A tejből és a pudingporból a szokásos módon pudingot készítünk.
  2. Ehhez még forrón hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a citromhéjat. Kikeverjük, és félretesszük hűlni. Én 5 ek. kristálycukrot szoktam hozzáadni, de ha valakinek ez nem elég édes, akkor lehet többet is beletenni. Nem javaslom, mert a csokikrém édes, és így fognak érvényesülni az ízek.

A vaníliakrémhez

  1. A margarint, a porcukrot és a kakaóport jól összedolgozzuk. Az eredeti recept szerint 25 dkg porcukor kell. Én 18-20 dkg-t szoktam beletenni, mert így is édes.
  2. A tejet a liszttel kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
  3. Mikor kihűlt, összekeverjük a két krémet. Ha csomós maradna, akkor ki lehet turmixolni.

A tetejére

  1. Az első lapra kenjük a vaníliás krémet. Erre jön a második lap, amire a csoki krém kerül, majd a harmadik lap.
  2. A tetejét bevonjuk tortabevonóval vagy csokimázzal. Kinek mi vált be. Én mind a kettőt szoktam használni süteményeknél. Ennek a sütinek a tetejére a tortabevonó vált be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12470
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Repülő krémes
Andrea68 2 recept

Keresztmamámtól van ez a régi recept, és életem első süteménye, még anno 20 éves koromban.  Azóta rendszeresen megsütöm, mert mindenkinek ez a kedvence. A két krém nagyon el van találva, mert az egyik nem annyira édes, a másik pedig igen. Ez így együtt nagyon ütős lesz. Akármilyen buliba megyek, mindenhol ezt kérik. Nem tudom megmondani, hányszor készítettem már el.  Isteni finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A csokikrémhez

A vaníliakrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek