r
Nosalty Logó

Krémes Judit69 konyhájából

Judit69
Krémes Judit69 konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Leveles tészta

Összeállítás

788
Kalória
17.7g
Fehérje
65.2g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
85.8g
Víz
381g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
24.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Leveles tészta

Összeállítás

Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Leveles tészta

Összeállítás

Összesen 3149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Leveles tészta

Összeállítás

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    200.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2747 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    261 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    343.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1277 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 3149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzácsurgatjuk az olajat, és lazán beleforgatjuk az átszitált lisztet.
  2. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, a sütőkeretet olyan nagyságúra állítjuk, amilyen az egyik leveles tészta mérete (kb. 20x24 cm), és belesimítjuk a masszát (ha van hasonló méretű tepsink, akkor abban sütjük), 200 °C-on tűpróbáig sütjük.

Krém

  1. A krémhez a tojássárgáját alaposan elkeverjük a cukorral, majd csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel. Hozzákaparjuk a vaníliamagokat, és alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
  2. Még forrón hozzákeverjük a hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zselatinlapot. Kevergetve kihűtjük. Tipp : A krémet a robotgép üstjébe kanalazzuk, és alacsony fordulaton a krémkeverő lapáttal a gépet addig dolgoztatjuk, amíg a krém kihűl. Így egy nagyon sima, csomómentes krémet kapunk.
  3. A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, kisebb adagokban hozzáadjuk a krémet, és jól összedolgozzuk.

Leveles tészta

  1. A leveles tésztát miután kitekertük, megszórjuk 1 ek porcukorral, és sodrófával enyhén áthengereljük. Átfordítjuk egy sütőpapírra, a másik oldalát is meghintjük porcukorral, enyhén áthengereljük, majd kétfelé vágjuk.
  2. Óvatosan a tepsibe csúsztatjuk, tetejét villával megszurkáljuk, és letakarjuk egy sütőpapírral. Ráhelyezünk egy üres tepsit, majd előmelegített 200 °C-on, kb. 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

Összeállítás

  1. Az egyik leveles lapra rákenjük a krém felét, erre ráhelyezzük a piskótát, rákenjük a megmaradt krémet, és befedjük a másik leveles lappal.
  2. Tetejét megszórjuk porcukorral, és néhány óra hűtés után tetszőlegesen szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Házi krémes kicsit másként, hiszen a krém között ott lapul a pihe-puha piskóta. Olaszországban kóstoltam ilyet, azzal a különbséggel, hogy ott az egyik krémréteg csokoládés volt.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek