r
Nosalty Logó

Krémes Judit69 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Krémes Judit69 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Leveles tészta

Összeállítás

Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Leveles tészta

Összeállítás

Összesen 3149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Leveles tészta

Összeállítás

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    200.6 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2747 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1277 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1403 micro
Összesen 3149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Leveles tészta

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzácsurgatjuk az olajat, és lazán beleforgatjuk az átszitált lisztet.
  2. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, a sütőkeretet olyan nagyságúra állítjuk, amilyen az egyik leveles tészta mérete (kb. 20x24 cm), és belesimítjuk a masszát (ha van hasonló méretű tepsink, akkor abban sütjük), 200 °C-on tűpróbáig sütjük.

Krém

  1. A krémhez a tojássárgáját alaposan elkeverjük a cukorral, majd csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel. Hozzákaparjuk a vaníliamagokat, és alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
  2. Még forrón hozzákeverjük a hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zselatinlapot. Kevergetve kihűtjük. Tipp : A krémet a robotgép üstjébe kanalazzuk, és alacsony fordulaton a krémkeverő lapáttal a gépet addig dolgoztatjuk, amíg a krém kihűl. Így egy nagyon sima, csomómentes krémet kapunk.
  3. A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, kisebb adagokban hozzáadjuk a krémet, és jól összedolgozzuk.

Leveles tészta

  1. A leveles tésztát miután kitekertük, megszórjuk 1 ek porcukorral, és sodrófával enyhén áthengereljük. Átfordítjuk egy sütőpapírra, a másik oldalát is meghintjük porcukorral, enyhén áthengereljük, majd kétfelé vágjuk.
  2. Óvatosan a tepsibe csúsztatjuk, tetejét villával megszurkáljuk, és letakarjuk egy sütőpapírral. Ráhelyezünk egy üres tepsit, majd előmelegített 200 °C-on, kb. 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

Összeállítás

  1. Az egyik leveles lapra rákenjük a krém felét, erre ráhelyezzük a piskótát, rákenjük a megmaradt krémet, és befedjük a másik leveles lappal.
  2. Tetejét megszórjuk porcukorral, és néhány óra hűtés után tetszőlegesen szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 25022
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes Judit69 konyhájából
Judit69 194 recept

Házi krémes kicsit másként, hiszen a krém között ott lapul a pihe-puha piskóta. Olaszországban kóstoltam ilyet, azzal a különbséggel, hogy ott az egyik krémréteg csokoládés volt.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Leveles tészta

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...