Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes Judit69 konyhájából

Krémes Judit69 konyhájából
Krémes Judit69 konyhájából
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi krémes kicsit másként, hiszen a krém között ott lapul a pihe-puha piskóta. Olaszországban kóstoltam ilyet, azzal a különbséggel, hogy ott az egyik krémréteg csokoládés volt.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Leveles tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzácsurgatjuk az olajat, és lazán beleforgatjuk az átszitált lisztet.
  2. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, a sütőkeretet olyan nagyságúra állítjuk, amilyen az egyik leveles tészta mérete (kb. 20x24 cm), és belesimítjuk a masszát (ha van hasonló méretű tepsink, akkor abban sütjük), 200 °C-on tűpróbáig sütjük.

Krém

  1. A krémhez a tojássárgáját alaposan elkeverjük a cukorral, majd csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel. Hozzákaparjuk a vaníliamagokat, és alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
  2. Még forrón hozzákeverjük a hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zselatinlapot. Kevergetve kihűtjük. Tipp : A krémet a robotgép üstjébe kanalazzuk, és alacsony fordulaton a krémkeverő lapáttal a gépet addig dolgoztatjuk, amíg a krém kihűl. Így egy nagyon sima, csomómentes krémet kapunk.
  3. A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, kisebb adagokban hozzáadjuk a krémet, és jól összedolgozzuk.

Leveles tészta

  1. A leveles tésztát miután kitekertük, megszórjuk 1 ek porcukorral, és sodrófával enyhén áthengereljük. Átfordítjuk egy sütőpapírra, a másik oldalát is meghintjük porcukorral, enyhén áthengereljük, majd kétfelé vágjuk.
  2. Óvatosan a tepsibe csúsztatjuk, tetejét villával megszurkáljuk, és letakarjuk egy sütőpapírral. Ráhelyezünk egy üres tepsit, majd előmelegített 200 °C-on, kb. 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

Összeállítás

  1. Az egyik leveles lapra rákenjük a krém felét, erre ráhelyezzük a piskótát, rákenjük a megmaradt krémet, és befedjük a másik leveles lappal.
  2. Tetejét megszórjuk porcukorral, és néhány óra hűtés után tetszőlegesen szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 9 783
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
114 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

középen piskótás krémes, krémes kicsit másképp, dupla krémes krémes

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

788
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
tojássárgája 3 db
porcukor 4 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
finomliszt 3 evőkanál
tej 3 dl
lapzselatin 1 db
habtejszín 3 dl
leveles tészta 1 csomag
porcukor 2 ek