Krémes Judit69 konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
18 kcal
Krém
-
15g tojássárgája48 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
75g tej42 kcal
-
1g lapzselatin2 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
Leveles tészta
-
69g leveles tészta255 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Összeállítás
Összesen
788
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
71 kcal
Krém
-
60g tojássárgája193 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
300g tej168 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Leveles tészta
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összeállítás
Összesen
3149
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskóta
-
12.9g tojás16 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
Krém
-
4.7g tojássárgája15 kcal
-
2.2g porcukor8 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
23.5g tej13 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
23.5g habtejszín69 kcal
Leveles tészta
-
21.6g leveles tészta80 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
Összeállítás
Összesen
247
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
788
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.8 g
Zsír
-
Összesen 200.6 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1524 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2747 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 722 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 802 mg
-
Nátrium 1041 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 343.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1298 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 319 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 978 mg
-
Retinol - A vitamin: 1277 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1403 micro
Összesen
3149
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
Krém
-
3 db tojássárgája
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 dl tej
-
1 db lapzselatin
-
3 dl habtejszín
Leveles tészta
-
1 csomag leveles tészta
-
2 ek porcukor
Összeállítás
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzácsurgatjuk az olajat, és lazán beleforgatjuk az átszitált lisztet.
- Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, a sütőkeretet olyan nagyságúra állítjuk, amilyen az egyik leveles tészta mérete (kb. 20x24 cm), és belesimítjuk a masszát (ha van hasonló méretű tepsink, akkor abban sütjük), 200 °C-on tűpróbáig sütjük.
Krém
- A krémhez a tojássárgáját alaposan elkeverjük a cukorral, majd csomómentesre keverjük a liszttel és a tejjel. Hozzákaparjuk a vaníliamagokat, és alacsony lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
- Még forrón hozzákeverjük a hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zselatinlapot. Kevergetve kihűtjük. Tipp : A krémet a robotgép üstjébe kanalazzuk, és alacsony fordulaton a krémkeverő lapáttal a gépet addig dolgoztatjuk, amíg a krém kihűl. Így egy nagyon sima, csomómentes krémet kapunk.
- A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, kisebb adagokban hozzáadjuk a krémet, és jól összedolgozzuk.
Leveles tészta
- A leveles tésztát miután kitekertük, megszórjuk 1 ek porcukorral, és sodrófával enyhén áthengereljük. Átfordítjuk egy sütőpapírra, a másik oldalát is meghintjük porcukorral, enyhén áthengereljük, majd kétfelé vágjuk.
- Óvatosan a tepsibe csúsztatjuk, tetejét villával megszurkáljuk, és letakarjuk egy sütőpapírral. Ráhelyezünk egy üres tepsit, majd előmelegített 200 °C-on, kb. 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
Összeállítás
- Az egyik leveles lapra rákenjük a krém felét, erre ráhelyezzük a piskótát, rákenjük a megmaradt krémet, és befedjük a másik leveles lappal.
- Tetejét megszórjuk porcukorral, és néhány óra hűtés után tetszőlegesen szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 25022
- Feltöltés dátuma: 2016. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Judit69
194 recept
Házi krémes kicsit másként, hiszen a krém között ott lapul a pihe-puha piskóta. Olaszországban kóstoltam ilyet, azzal a különbséggel, hogy ott az egyik krémréteg csokoládés volt.