Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai krémes sziszoka konyhájából

Amerikai krémes sziszoka konyhájából
Amerikai krémes sziszoka konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető, mutatós sütemény. Jelenleg a család első számú kedvence, kislányom szülinapi tortának is ilyet kért legutóbb. :)

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Pudingos krém

Tejszínes krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, amibe a kakaóport is beleszitáltuk.
  2. Előmelegített sütőben sütőpapíron közepes hőfokon süssük 15-20 percig a piskótát. 
  3. Amíg a piskóta sül, készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. (Ha nem érezzük elég sűrűnek, tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg. )
  4. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá.
  5. Még forrón keverjük össze a habbal, és kenjük a tészta tetejére. Tegyük vissza a sütőbe további 8-10 percre közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Ha kihűlt, akkor felvert tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x36 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 466
elküldve: 10
receptkönyvben: 417
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: -

szakács

sziszoka

Mióta szakács: 2013.11.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny, Hulala receptverseny
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos sütemény, tejszínes süti, habos-tejszínes sütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

brigancsa
brigancsa Wed, 2015-03-18 10:18

Hétvégén megsütöm. Remélem tényleg ilyen egyszerű mint ahogy le van írva. :)

Piticus
Piticus Mon, 2014-05-05 08:50

Köszi szepen. En nem vagyok nagy sütös , ezert gözöm sem v
olt micsoda az a hulala .

mociccah
mociccah Sun, 2014-05-04 13:57

Növényi alapanyagokból kreált "tejszín". Sokkal gyorsabban lehet habbá verni, és tartósabb, mutatósabb is a sütin. Egyébként a Hulala a márkanév, van belőle cukrászhab-alapanyag és főzőkrém is stb.

402
tojássárgája 7 db
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 11 ek
napraforgó olaj 2 ek
tojásfehérje 7 db
cukor 8 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 6 dl
növényi habtejszín 5 dl
csokoládéforgács 5 dkg