r
Nosalty Logó

Galaktobureko

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Galaktobureko
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 609 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 3655 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 137 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 609 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3600 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1867 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    1117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 3655 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A sziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a krémet: a másfél liter hideg tejből elveszünk egy félpohárnyit, amiben csomómentesre keverjük a kukoricakeményítőt és az öt lapos kanálnyi cukrot.
  2. Egyben felverjük a tojásokat, feltesszük a tejet forralni.
  3. A még langyos tejbe beleöntjük a tojásokat, majd a kukoricakeményítős-cukros tejet, elővesszük a habverőt, és állandó(!) keverés mellett besűrítjük. Félretesszük, és ezután keverjük bele a vaníliát és a reszelt citromhéjat.
  4. A tepsink alját egy ecsettel kissé bevajazzuk (olajozzuk), a réteslapok felét laponként vajazva beleterítjük.
  5. Ráöntjük a krémet, és a többi réteslapot ismét laponként vajazva ráterítjük, az utolsó, ha kilóg egy kicsit, aláhajtjuk.
  6. A sütőt előmelegítjük, a süti tetejét egy éles késsel a leendő kockákra jelöljük be, vigyázva, hogy csak az első kettő-hármat vágjuk át, ne az összes felső réteslapot. Megecseteljük egy kis vajjal még, kézzel rálocsolunk egy kis vizet, be a sütőbe.
  7. Amíg sül a süti, összeforraljuk 10 percig a cukrot, a vizet és a citromhéjat egy kis lábosban, ha kész, félretesszük, és hozzáadjuk a néhány csepp citromlevet.
  8. A kész forró sütire öntjük a szirupot, nem baj, ha kicsit soknak tűnik, és a tepsi alján is összegyűlik, sokkal finomabb így.
  9. Kihűtjük, és betesszük a hűtőbe, hidegen fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 372
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 30241
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Ajánló

Jéghideg frapé sketo vagy egy presszó kávé...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Ez a görög krémes ciprusi változata. Az anyaországban búzadarával készül a krém, de a ciprusi sokkal selymesebb... A képen a szirupra ráreszeltem egy kis narancshéjat a "show" miatt, ez a darab jutott nekem, miután már agyonfotóztam, nem is rossz vele. :) Story ? Háát, odákat lehetne írni róla... A nagy nyári melegben szieszta idején egy gyönyörű nagy kocka hideg galaktobureko... 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek