r
Nosalty Logó

Almás répatorta biu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
biu
Almás répatorta biu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 923 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3692 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 254 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    978 micro
  • β-karotin
    2360 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 923 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3491.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.4 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1596 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    3910 micro
  • β-karotin
    9441 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 3692 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A répát és az almát meghámozzuk, és lereszeljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ebbe tesszük a citromhéjat, a lisztet és a sütőport. A tésztát jól elkeverjük, és beletesszük a reszelt almát és répát, esetleg a darált diót, mogyorót vagy mandulát.
  3. A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan, hogy össze ne törjön, a masszához keverjük.
  4. A tésztát egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk. A legalsó rácsra helyezzük, és előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük.
  5. Ha megsült, kivesszük a tortaformából, és hagyjuk kihűlni.
  6. A tejszínt habbá verjük, és összekeverjük a túróval, amit a kihűlt sütemény tetejére simítunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 20653
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb újságos recept.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek