Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta-keksz

Répatorta-keksz
Répatorta-keksz
210 perc / előkészület: 30 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni a vendégsereget, készítsd el nekik ezt!

hozzávalók / 4 adag

A kekszhez

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és vanília aromát.
  2. Egy másik tálba szitáljuk a száraz alapanyagokat, majd folyamatos keverés mellett a vajas keverékhez adjuk.
  3. Végül a keverékbe szórjuk a zabpelyhet, a finomra reszelt répát és aprított diót, majd elkeverjük. Hűtőben pihentetjük 10-15 percig.
  4. A sütőt 180 fokra melegítjük, és a sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk a kb. 2 evőkanál méretű gombócokat. 10-12 percig sütjük, majd lehűtjük.
  5. Közben a mascarponét simára keverjük a vajjal, majd folyamatos keverés mellett beleszitáljuk a porcukrot, végül a vanília aromát. Lehűtjük.
  6. Minden második répás korongot megkenünk a krémmel, végül az üresen hagyott korongokat ráhelyezzük a krémmel megkent darabokra.
  • sütési hőfok: 10°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 469
elküldve: 2
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes keksz-szendvics

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1106
vaj 120 g
nádcukor 65 g
cukor 65 g
tojás 1 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
finomliszt 130 g
szódabikarbóna 0.5 tk
sütőpor 0.5 tk
fahéj 1 tk
zabpehely 80 g
sárgarépa 65 g
dió 50 g
mascarpone 120 g
vaj 85 g
porcukor 200 g
vaníliaaroma 0.5 teáskanál