r
Nosalty Logó

Répás - almás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répás - almás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 884 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3530 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 315 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    775 micro
  • β-karotin
    1912 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 884 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5170.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1309 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2098 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    3102 micro
  • β-karotin
    7649 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 3530 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 315 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz összetevőket összekeverjük egy nagyobb tálban.
  2. Apránként hozzáadjuk a folyékony összetevőket.
  3. A muffintésztát sosem kevergetjük sokáig. Összedolgozzuk az alapanyagokat, és már kanalazzuk is a muffinsütőbe, általában a mélyedést a 3/4-éig töltjük. A szilikonost szükségtelen vajjal kikenni, a többi fajtát viszont ki kell kennünk.
  4. A sütőt melegítsük elő, a muffinokat megsütjük, tűpróbával teszteljük.
  5. A tortabevonót gőz felett olajjal megolvasztjuk, és a kihűlt muffinokat tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 197
  • Össznézettség: 65151
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Ajánló

Cupcake-nek is remek esetleg citromos krémmel, csokikrémmel készítve.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A legjobb répás muffin receptet kerestem, és azt hiszem, megtaláltam. Az idei Rama receptkönyvben bukkantam rá. A család egy pár perc alatt elkapkodta az összeset. :) A tészta istenien könnyű, levegős, és annak ellenére, hogy a cukormennyiség soknak tűnik, a nádcukortól nem lesz kibírhatatlanul édes a sütemény.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Tuvia! Ma megcsináltam ezt a muffint, nagyon-nagyon finom lett! Ez lesz a kisfiaim uzsonnája. El?ször gondolkodtam, kihagyjam-e teljesen bel?le a diót, mert a kisebbik fiacskám 16 hónapos, de úgy döntöttem, félreteszek bel?le neki egy rész tésztát, a többibe pedig beletettem a diót is. És milyen jól tettem! A diótól lett igazán "kerek" az íze. Köszönöm a receptet, biztosan sokszor megcsinálom majd.

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, Katamolly! Én is összedobtam már jó párszor, s?t ajándékba is vittem a szüleimnek, és magam is meglep?dtem, hogy milyen gyorsan elkapkodták :) További jó sütögetést! Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatod. :)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon-nagyon finom lett a muffin. Kicsit megijedtem, hogy nagyon érz?dni fog benne a répa, mert a nagy lyukú reszel?n reszeltem le, de teljesen homogén lett az egész.

Törölt felhasználó

Én is a nagy lyukún szoktam, és el?ször vártam, hogy mennyire lesz répa íze (mondjuk én nem bánnám) ;), de tényleg nincs neki. Nagyon örülök, hogy ízlett! Boldog ünnepet, sok sütkérezést! ;)

neni

Szia Tuvia! Holnap ebéd után ez lesz a desszert! Nagyon jónak t?nik a hozzávalókból és ahogy a hozzászólásokból is olvasom. Majd megírom, hogy nekünk hogy ízlett.

Törölt felhasználó

Kedves neni! Nagyon örülök, hogy megláttad a fantáziát a sütikémben :) Mi már sokszor készítettük, és mindenki nagyon szereti. Jó étvágyat hozzá! Zsuzsa

neni

Heló Zsuzsa! Megsütöttem! Nagyon ízlett a családom minden tagjának. Azt hiszem még sokszor meg fogom sütni. Köszi Üdv. Éva

Törölt felhasználó

De örülök! :) Kis egyszer?, de finom süti. Ha ízlett, süt?tökkel is próbáljátok ki! :)

Törölt felhasználó

Szia Tuvia! Ma keszitettem el ezt a muffint, teljeskiorlesu liszttel es edesitoszerrel probalkoztam. Nem lett rossz, bar nem puffadt meg a teszta sules kozben, csak egy kicsit. Az illata viszont isteni volt, a dio nagyon illik bele es a repa egyaltalan nem erzodik. Egyebkent nekem izlik, kivancsi leszek hogy a paromnak is fog-e izleni. Koszonom a receptet. :)

Törölt felhasználó

Szia! Én még csak sima liszttel készítettem. Próbálkoztam már teljes ki?rlés?vel, de sosem jön össze igazán. A fehér lisztes verzió biztos, hogy nagyra n?. Lehet, kicsit keverned kellene. (Persze csak ha nem egészségügyi okokból készíted így.) Örülök, hogy írtál. További jó sütögetést. Zsuzsa

Törölt felhasználó

Szia! Probaltam egy egeszsegesebb valtozatot osszehozni. Paromnak is izlett, mara az osszes elfogyott :) pedig 20 kis muffin lett belole es ketten ettuk. :))

Kiseszti

Kedves Tuvia! Ez valóban a legjobb répás muffin recept! Megsütöttem, fele tönköly-fele sima liszttel, és csak 10 dkg nádcukorral (mi nem vagyunk nagyon édesszájúak, csak emiatt csökkentettem). Puha, omlós, nem száraz, finom,mindenkinek ízlik ...a lényeg, hogy innent?l ragaszkodom a receptedhez, és csak ezt fogom készíteni. Köszi a receptet! Üdv:Eszti

Törölt felhasználó

Nagyon köszi :)) Lassan kedvet kapok, hogy újra elkészítsem :D

jkerekes8

Nagyon jó recept, köszönet érte, én is az el?ttem szólóhoz hasonlóan, fele-fele arányban tettem bele a sima illetve tönkölylisztet és csak 10 deka cukrot, és b?ven elég volt az édessége így is. Nagyon finom, bátran süssétek, nem bánjátok meg! Lehet a liszt egy kis részét zabkorpával vagy apró szem? zabpehellyel is helyettesíteni, próbáltam úgy is, még egészségesebb, és az állaga is jó!

Törölt felhasználó

Szia! Én is ki fogom próbálni ezekben a verziókban is. A cukormennyiség nekem is mindig nagy fájdalmam, a legtöbb sütibe tényleg szükségtelen az el?írt mennyiség. Nagyon köszi, és további jó sütést! Zsuzsa

nita04

Nagy kedvencünk ez a muffin, de én kicsit "megreformáltam" és kizárólag teljes ki?rlés? lisztb?l (tönköly és rozs fele-fele) és 11 dkg xilittel csinálom, a vaníliás cukrot pedig kihagyom bel?le. Úgy is tökéletes és még egészséges is! :-)

szzh01

Nagyon jó recept, köszönet érte! Szombati ebéd 2. fogásaként leves utánra készítettem el. A család férfi tagja eléggé húzták a szájukat készítés közben, amikor meglátták a nyers tésztában található alma és répa darabkákat (ráadásul én is nagy lyukú reszel?n reszeltem), de sütés után belátták, hogy finom, és hogy tényleg nem érz?dik rajta a répa. A cukorból én csak 15 dkg-ot tettem, felét kókuszvirágcukorral egészítettem ki, a vaj 50%-a nálam kókuszolaj volt (és b?ven elég volt 10 dkg), a süt?por fele szódabikarbóna lett. Legközelebb fahéjból legalább 1,5x-es mennyiséget teszek bele, még pikánsabbá tenné, alig érz?dött a fahéj jelenléte a tésztában - mondjuk nagy fahéjkedvel? vagyok, így lehet, már egy kicsit immunis a kevésre. A vanilincukor nálam is kimaradt, szerintem nem hiányzott bel?le. El tudnék képzelni a muffin közepébe vagy a tetejére valamilyen könny? citromos krémet a csoki helyett. Ja, és gluténmentes Schar lisztkeverékb?l készítettem, nagyon könny?, laza lett a tészta.

Chef Guevara

hello, jelentem kipróbálva 40% teljeskiörés? liszttel, szépen m?ködik. Egyéb változtatás: egy kanál cukor és édesít?vel (kóstolás), dió nem volt benne és 160 fok + légkeverés volt, mivel az mindig szépen "növeszt". Légiesen könny? lett és nagyon finom. További el?nye a receptnek, hogy bár minden másban egy Benke Ramsey vagyok :))), de sütit nem szoktam csinálni, még így is megugorható szerintem bárkinek.

Chef Guevara

még egy: lehet kipróbálom céklával is: alma-répa-cékla nyers salátában ez a trió bevált, itt is m?ködnie kell, bár belátom, h ez azért már feltételez némi kóstolási bátorságot (nem t?lem ;))

geniusz

Nagyon fincsi a muffin! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.