r
Nosalty Logó

Répa süti tojáskrémmel

AMaryetta
Répa süti tojáskrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Tojáskrém

748
Kalória
27.6g
Fehérje
102.1g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
154.9g
Víz
407.6g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Tojáskrém

Összesen 748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Tojáskrém

Összesen 2986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Tojáskrém

Összesen 226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    2336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    555 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1732 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2389 micro
Összesen 748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12151.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1585 mg
  • Nátrium
    9342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    408.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    619.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    2221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    1248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1079 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6928 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9558 micro
Összesen 2986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt egy pici habtejszínben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületre borítjuk.
  2. Amíg a tészta kel, előkészítjük a répa formákat. (Sajnos erre csak utólag olvastam jó ötleteket, így én karton tölcséreket borítottam alufóliával, és erre tekertem, de elvileg lehetett volna répára (így aztán valóban répa forma lesz), és habroló formára is...)
  3. A tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és feltekerjük a formára. Ezután felvert tojással lekenjük, ebbe teszünk egy kis ételfestéket (de sajnos kevésnek bizonyult, nem lett elég színes a végeredmény...).
  4. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig.
  5. A kész, kihűlt "répákat" megtöltjük a tojáskrémmel, és beleszúrunk egy petrezselymet.
  6. Jó étvágyat! :)

Tojáskrém

  1. A tojásokat 8 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk, majd egy tálban villával összetörjük.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt. Aki szeretne, majonézt is tehet bele, illetve különféle zöldfűszereket, hagymát, esetleg paprikát... Alaposan kikeverjük a krémet, és megtöltjük vele a kihűlt "répákat", de mellé is kínálhatjuk, ahogy tetszik... :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Húsvétra kerestem ötleteket, ami mutatós és finom is, végül hosszas böngészés után "ollóztam össze" több forrásból... :) Mivel kalácsot mindenképp szerettem volna tenni az ünnepi asztalra, de nem akartam fölöslegesen ezer félét sütni-főzni, így az alap Limara foszlós kalácsa lett, ennek a sós változatát készítettem el. A tojáskrémet szeretik a gyerekeim is, így gondoltam, ezzel esélyes a siker... Így is lett... :) Annyi volt a hiba, hogy a bevásárlásnál elfelejtettem a petrezselymet, így újhagyma került rá díszítésként.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...