r
Nosalty Logó

Rénszarvassült gyömbéres lazaccal-vadrizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pischti
Rénszarvassült gyömbéres lazaccal-vadrizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 860 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3439 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 184 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 860 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6889 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    1176 mg
  • Foszfor
    4053 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1627 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    2181 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    661 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 3439 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rénszarvast felszeleteljük 0,5 cm vastag szeletekre (mert nagyon száraz, kemény húsa van), befűszerezzük sóval, borssal, majd kevés olajon megsütjük két oldalon. Ha készresült, megszórjuk kakukkfűvel (aprítva, és csak sütés után, mert elveszti az aromáját!).
  2. A lazacfilét szintén sózzuk, borsozzuk, és gyömbért reszelünk rá gazdagon, majd vajban készre pároljuk két oldalról. Ha megpárolódott, pirosra sütjük.
  3. A vadrizst a szokásos módon elkészítjük, és a már felpárolt vegyes zöldséggel finoman összeforgatjuk. Nem törjük össze!!!
  4. A kapros mártás roppant egyszerű: a joghurtot elkeverjük aprított kaporral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4268
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Ajánló

Könnyű, félszáraz fehérbort ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rénszarvassült gyömbéres lazaccal-vadrizzsel
Pischti 2 recept

Szintén Svédországban készítettem. Nyilván ott nem volt lehetetlen rénszarvashúst beszerezni, de nem is könnyű!!! Inkább kuriózumként töltöttem fel, mint napi receptként nyilván, de a hazai viszonylathoz képest helyettesíthető a hús mással. Elsősorban az volt a célom ezzel a recepttel, hogy szemléltessem a jávorszarvas és a rénszarvashús közti különbséget: http://www.nosalty.hu/recept/javorszarvas-sult-tejszines-mustaros-martassal

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek