Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rénszarvassült gyömbéres lazaccal-vadrizzsel

Rénszarvassült gyömbéres lazaccal-vadrizzsel
Rénszarvassült gyömbéres lazaccal-vadrizzsel
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén Svédországban készítettem. Nyilván ott nem volt lehetetlen rénszarvashúst beszerezni, de nem is könnyű!!! Inkább kuriózumként töltöttem fel, mint napi receptként nyilván, de a hazai viszonylathoz képest helyettesíthető a hús mással. Elsősorban az volt a célom ezzel a recepttel, hogy szemléltessem a jávorszarvas és a rénszarvashús közti különbséget: http://www.nosalty.hu/recept/javorszarvas-sult-tejszines-mustaros-martassal

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg rénszarvascomb
  • 50 dkg lazacfilé
  • 50 dkg vadrizs
  • 50 dkg vegyes zöldség (zöldborsó, sárgarépa, vajbab, karfiol, de bármi jó ami színezi)
  • fehérbors
  • kakukkfű
  • gyömbér
  • kapor
  • joghurt
  • vaj
  • kevés olaj

ajánlat

Könnyű, félszáraz fehérbort ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rénszarvast felszeleteljük 0,5 cm vastag szeletekre (mert nagyon száraz, kemény húsa van), befűszerezzük sóval, borssal, majd kevés olajon megsütjük két oldalon. Ha készresült, megszórjuk kakukkfűvel (aprítva, és csak sütés után, mert elveszti az aromáját!).
  2. A lazacfilét szintén sózzuk, borsozzuk, és gyömbért reszelünk rá gazdagon, majd vajban készre pároljuk két oldalról. Ha megpárolódott, pirosra sütjük.
  3. A vadrizst a szokásos módon elkészítjük, és a már felpárolt vegyes zöldséggel finoman összeforgatjuk. Nem törjük össze!!!
  4. A kapros mártás roppant egyszerű: a joghurtot elkeverjük aprított kaporral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 12000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 089
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pischti

Mióta szakács: 2011.11.06.
2 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

különleges rénszarvassült lazaccal és vadrizzsel, rénszarvashús vajban párolt lazaccal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pischti
Pischti / Pischti Sun, 2011-11-27 09:54

Ha látványos köretet akarsz,sárga,zöld,piros kaliforniai paprikát kockázz fel,és nyersen azt keverd hozzá.Esetleg bébikukoricát,bébirépát,is tehetsz rá.