Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás táska

Gombás táska
Gombás táska
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss sós "péksütit"  szerettem volna, persze ünnepnap révén a pékség zárva volt.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát és a gombát.
  2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beledobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a gombát. Átpírtíjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemzölddel.
  3. Ha már megpirult a gomba, rátesszük a lisztet, kicsit átforgatjuk és hozzáadjuk a tejfölt. Addig főzzük, még be nem sűrűsödik, ha szükséges adjunk hozzá egy pici vizet, de ne legyen túl híg a töltelék.
  4. Kimérjük a lisztet, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a petrezselyemzöldet és a cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és apránként a langyos vizet (kb 2 dl), de csak annyit, hogy egy gyúrható, nem a kézhez tapadó tésztát kapjunk.
  5. Belisztezzük a deszkát, majd a tészta felét vékonyra nyújtjuk (kb 2 mm), próbáljuk meg téglalap formájúra. Felkockázzuk, nekem 9 darabra sikerült.
  6. A felkockázott darabokra halmozunk kb 2 evőkanálnyit a gombás szószból, teszünk rá egy pici reszelt sajtot, majd a széleit megkenjük tojással és összehajtjuk. A tetejét sütés előtt megkenjük tojással és megszórjuk sajttal. Ha szeretnénk, a tetejét bevágdoshatjuk.
  7. A tészta másik felével az előbbiekben leírtak alapján járunk el. Csak mielőtt elkezdenénk kinyújtani gyúrjuk át.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 930
elküldve: 3
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

töjpilla

Mióta szakács: 2012.03.23.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombával töltött táska, gombás batyu, gombatöltelékes kelt táska

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Tue, 2012-11-06 15:26

Tegnap este a fele mennyiségből készítettem el, kettőnknek elég is volt. Nagyon finom, ajánlani tudom másoknak is. Melegen valami mennyei:) Ami fontos, hogy gyors, így munka után is van időm elkészíteni! Köszönjük a receptet!

ferobicc
ferobicc Tue, 2012-11-06 09:26

Isteni vooolt.Nagyon fincsi volt,szerintem hétvégén újra megsütöm csak dupla adagból:)))

356
finomliszt 40 dkg
élesztő 5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 2 dl
tojás 1 db
gomba 40 dkg
tejföl 200 g
vöröshagyma 1 nagy fej
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
füstölt sajt 10 dkg