Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform rizsfelfújt ribizliöntettel

Reform rizsfelfújt ribizliöntettel
Reform rizsfelfújt ribizliöntettel
105 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ilyen szépen alliteráló nevű desszert csak jó lehet! Sokszorosan tesztelt receptről van szó, ami a hagyományos rizskoch "light" és cukormentes változata. Nagyon könnyű, légies az állaga, és isteni finom. Ebből következik, hogy minden egyes alkalommal, amikor elkészítem, úgy kell magam visszafogni, hogy ne egyem meg a fél adagot egy este alatt. Sőt, hogy ne egyem meg már a tejberizs felét, mielőtt még rizsfelfújt lehetne belőle! Szóval csak erős önuralommal rendelkezőknek ajánlom...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barna rizst feltesszük főni a vízzel. Mikor már majdnem teljesen magába szívta a vizet, hozzáadjuk a mandulatejet, a vaníliakivonatot, és közepes lángon tovább főzzük. Néha megkeverjük. Mikor már a mandulatejet is majdnem teljesen magába szívta, hozzáadjuk a kókusztejszínt (nem kell felverni), és az ízlés szerinti édesítőt. Készre főzzük. Akkor jó, ha a rizs már megpuhult, de a tejberizs krémes maradt. Félretesszük kihűlni.
  2. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a natúr joghurttal, kevés édesítővel és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd több részletben hozzáforgatjuk a kihűlt tejberizst. A legvégén a felvert tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük.
  3. Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Készíthetjük hőálló tálban is.
  4. A ribizliöntethez a ribizlit, kevés vizet és kevés édesítőt turmixgépben simára turmixoljuk, majd egy szitán átszűrjük. Bármilyen más gyümölcsből készített öntettel, lekvárral is tálalhatjuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 060
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pink.Cékla

Mióta szakács: 2017.08.24.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizskoch, rizskók

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

562
barnarizs 250 g
víz 300 ml
mandulatej 500 ml
kókuszkrém 150 g
vanília kivonat 1 kávéskanál
joghurt 125 g
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
nyírfacukor 100 g
piros ribizli 200 g