r
Nosalty Logó

Reform rizsfelfújt ribizliöntettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Reform rizsfelfújt ribizliöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 560 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2240 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 560 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2820.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 2240 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barna rizst feltesszük főni a vízzel. Mikor már majdnem teljesen magába szívta a vizet, hozzáadjuk a mandulatejet, a vaníliakivonatot, és közepes lángon tovább főzzük. Néha megkeverjük. Mikor már a mandulatejet is majdnem teljesen magába szívta, hozzáadjuk a kókusztejszínt (nem kell felverni), és az ízlés szerinti édesítőt. Készre főzzük. Akkor jó, ha a rizs már megpuhult, de a tejberizs krémes maradt. Félretesszük kihűlni.
  2. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a natúr joghurttal, kevés édesítővel és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd több részletben hozzáforgatjuk a kihűlt tejberizst. A legvégén a felvert tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük.
  3. Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Készíthetjük hőálló tálban is.
  4. A ribizliöntethez a ribizlit, kevés vizet és kevés édesítőt turmixgépben simára turmixoljuk, majd egy szitán átszűrjük. Bármilyen más gyümölcsből készített öntettel, lekvárral is tálalhatjuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10064
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ilyen szépen alliteráló nevű desszert csak jó lehet! Sokszorosan tesztelt receptről van szó, ami a hagyományos rizskoch "light" és cukormentes változata. Nagyon könnyű, légies az állaga, és isteni finom. Ebből következik, hogy minden egyes alkalommal, amikor elkészítem, úgy kell magam visszafogni, hogy ne egyem meg a fél adagot egy este alatt. Sőt, hogy ne egyem meg már a tejberizs felét, mielőtt még rizsfelfújt lehetne belőle! Szóval csak erős önuralommal rendelkezőknek ajánlom...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek