Nyírfacukor

Leírás

Növényi alapú édesítőszer. Más néven xilit (poliol), mely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben megtalálható. Természetes édes ízű, az asztali cukrot jól helyettesíti. Glikémiás indexe 7-13. A kis GI értékű élelmiszerek fogyasztása az egészséges étrendben hozzájárulhat a normál vércukor és a testtömeg megtartásához. A cukorhoz (szacharóz) képest csökkentett energiatartalommal bír., 40 %-kal kevesebb energiát tartalmaz (2,4 kcal/g). Használhatjuk sütéshez, főzéshez, italok készítéséhez. A cukorhoz hasonlóan oldódik, ízét egy az egyben helyettesíti. Nem nyújt táptalajt a gombáknak, így nem alkalmas élesztővel készült ételek készítéséhez. A xilit természetes anyag, de általában kis mennyiségben jut hozzá a szervezetünk. Javasolt fokozatosan növelni a fogyasztandó mennyiséget. Egyszeri 30 g-nál (kb. 6 púpozott teáskanál) nagyobb mennyiség elfogyasztása hasmenést okozhat.

Nyírfacukor
240
Kalória
-
Fehérje
60g
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Nyírfacukor

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

60 g

víztartalom

0 g

gramm nyírfacukor?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

15 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Kormos Lili

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...