Nyírfacukor

Leírás

Növényi alapú édesítőszer. Más néven xilit (poliol), mely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben megtalálható. Természetes édes ízű, az asztali cukrot jól helyettesíti. Glikémiás indexe 7-13. A kis GI értékű élelmiszerek fogyasztása az egészséges étrendben hozzájárulhat a normál vércukor és a testtömeg megtartásához. A cukorhoz (szacharóz) képest csökkentett energiatartalommal bír., 40 %-kal kevesebb energiát tartalmaz (2,4 kcal/g). Használhatjuk sütéshez, főzéshez, italok készítéséhez. A cukorhoz hasonlóan oldódik, ízét egy az egyben helyettesíti. Nem nyújt táptalajt a gombáknak, így nem alkalmas élesztővel készült ételek készítéséhez. A xilit természetes anyag, de általában kis mennyiségben jut hozzá a szervezetünk. Javasolt fokozatosan növelni a fogyasztandó mennyiséget. Egyszeri 30 g-nál (kb. 6 púpozott teáskanál) nagyobb mennyiség elfogyasztása hasmenést okozhat.

Nyírfacukor
240
Kalória
-
Fehérje
60g
Szénhidrát
-
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Nyírfacukor

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

60 g

víztartalom

0 g

gramm nyírfacukor?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

15 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...