Nyírfacukor

Nyírfacukor

Leírás

Növényi alapú édesítőszer. Más néven xilit (poliol), mely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben megtalálható. Természetes édes ízű, az asztali cukrot jól helyettesíti. Glikémiás indexe 7-13. A kis GI értékű élelmiszerek fogyasztása az egészséges étrendben hozzájárulhat a normál vércukor és a testtömeg megtartásához. A cukorhoz (szacharóz) képest csökkentett energiatartalommal bír., 40 %-kal kevesebb energiát tartalmaz (2,4 kcal/g). Használhatjuk sütéshez, főzéshez, italok készítéséhez. A cukorhoz hasonlóan oldódik, ízét egy az egyben helyettesíti. Nem nyújt táptalajt a gombáknak, így nem alkalmas élesztővel készült ételek készítéséhez. A xilit természetes anyag, de általában kis mennyiségben jut hozzá a szervezetünk. Javasolt fokozatosan növelni a fogyasztandó mennyiséget. Egyszeri 30 g-nál (kb. 6 púpozott teáskanál) nagyobb mennyiség elfogyasztása hasmenést okozhat.

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Hűvös, száraz helyen

6 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek