Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform isler Era konyhájából

Reform isler Era konyhájából
Reform isler Era konyhájából
90 perc / előkészület: 65 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor islerre gondolok, akkor nekem mindig a diós omlós tészta és a málnalekvár ugrik be. Legalábbis gyerekkoromból ez a két alapvető tulajdonsága rémlik. Igaz, csak cukrászdából ehettünk belőle, mert anyukám sosem mert nekiugrani a sütésének. Talán ez volt az oka annak, hogy eddig én sem mertem nekiállni. De a múltkori reform mikuláscsizma-keksz elkészülte után bátorságot kaptam. Nem bántam meg, mert jól sikerült, még reform hozzávalókból is.

hozzávalók / 6 adag

A kekszhez:

A töltéshez:

A mázhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet, a diót, a cukrot, sütőport és a sót.
  2. Elmorzsoljuk benne a vajat.
  3. Hozzátesszük a tojást.
  4. Addig gyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk.
  5. Kemény, lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagságúra.
  6. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  7. Előmelegítjük a sütőt 150 Celsius fokra.
  8. Egy 3 cm átmérőjű kör alakú kiszúró formával kekszeket készítünk, és a tepsibe rakjuk azokat. Nekem másfél tepsinyi adag, 72 db lett belőle.
  9. A sütőben, légkereséses üzemmódban, 150 Celsius fokon sütjük a kekszeket, tepsinként 10 percig.
  10. A sütőlapon hagyjuk kihűlni.
  11. Amint kihűltek a kekszek, minden második kört megkenünk lekvárral, majd egymásra igazgatjuk, és egy szilikonos lapra helyezzük azokat.
  12. Egy kisebb lábasban az étcsokoládét darabokra törjük, hozzáteszünk 1 evőkanál olajat. Magas hőfokon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk a csokit.
  13. A csokoládéval megkenjük a kekszeket, egy evőkanál segítségével. Én 36 kész islert kaptam a fenti mennyiségből.
  14. Hűtőben hagyjuk dermedni, kb. 30 percig. Megvárjuk, míg a tészta megpuhul a lekvártól, utána fogyasztható.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 747
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Era1980

Mióta szakács: 2019.06.02.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reform ischler

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

586
teljes kiőrlésű liszt 250 g
dió 50 g
finomítatlan nádcukor 100 g
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaj 100 g
tojás 2 db
málnalekvár 180 g
étcsokoládé 100 g
olívaolaj 1 ek