adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Tészta
-
4 db tojás
-
100 g cukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
200 g finomliszt
-
3 ek matcha teapor
Fehércsokis máz, dekoráció
-
200 g fehér csokoládé
-
50 g habtejszín
353
Kalória
5.5g
Fehérje
32.2g
Szénhidrát
23g
Zsír
23.4g
Víz
104g
Koleszterin
803.8mg
Élelmi rost
18.7g
Cukor
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
17g vaj120 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0 kcal
Fehércsokis máz, dekoráció
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
0 kcal
-
3g pisztácia14 kcal
Összesen
353
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
200g vaj1434 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0 kcal
Fehércsokis máz, dekoráció
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0 kcal
-
30g pisztácia172 kcal
Összesen
4234
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
18.2g vaj130 kcal
-
20g tojás25 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
3.6g citromlé1 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18.2g finomliszt66 kcal
-
0 kcal
Fehércsokis máz, dekoráció
-
18.2g fehér csokoládé98 kcal
-
4.5g habtejszín13 kcal
-
4.5g szárított hibiszkusz0 kcal
-
2.7g pisztácia16 kcal
Összesen
384
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
353
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 66 g
Zsír
-
Összesen 276.1 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2632.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 662 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 1174 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 386.3 g
-
Cukor 224 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 280.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1839 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 719 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1365 micro
Összesen
4234
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
384
kcal
Elkészítés
Tészta
- Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, alsó-felső fokozaton.
- Az egész tojásokat a kristálycukorral és a vaníliaaromával robotgéppel habosra keverjük.
- Folyamatos kevergetés mellett hozzácsurgatjuk az előzőleg már megolvasztott és enyhén kihűlt vajat.
- Hozzászitáljuk a lisztet, a matchaport és egy csipet sót.
- Belereszeljük egy citrom héját, és mehet bele a leve is.
- Csomómentesre keverjük spatulával vagy habverővel, majd letakarjuk, és 15 percet állni hagyjuk a tésztát. Pihentetés után habzsákba töltjük, de kiskanállal is adagolhatjuk.
- A szilikonformát töltés előtt kicsit megszórjuk porcukorral (ez sülés közben finoman rákaramellizálódik a kis sütikre). A tésztát kb. 3/4-ig a kagylóformákba töltjük, majd kicsit elegyengetjük hústűvel vagy fogpálcikával.
- Kizárólag alsó-felső fokozaton sütjük 10 percig, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni őket.
Fehércsokis máz, dekoráció
- A csokoládét és tejszínt gőz fölött összeolvasztjuk. Egy tipp: csepegtessünk egy kevés fehér ételfestéket a csokihoz, ettől sokkal fehérebb lesz a színe, és szebben be is vonja a kagylókat. (Használhatunk más színezéket is.)
- A madeleine-eket srégen belemártjuk az elkészült mázba, és megszórjuk a liofilizált málna- és pisztáciadarabokkal.
- 15-20 percet hagyjuk őket dermedni.
- Kávé vagy tea mellé a legtökéletesebb kísérő.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 p
- Főzés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 10 p
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
A madeleine /ejtsd: mádlen/ épp egy falatnyi, roppant szemrevaló és igazán mennyei, kagylóalakú, klasszikus francia aprósütemény, ami a XVI. század teadélutánjainak elmaradhatatlan kiegészítője volt. Most extra, matchás-fehércsokis-málnás változatban hoztuk el nektek!