r
Nosalty Logó

Szolnoki étcsokis-habos isler

ozsvarcsilla
Szolnoki étcsokis-habos isler
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez, tetejére

1625
Kalória
21.1g
Fehérje
234.3g
Szénhidrát
67.5g
Zsír
73.3g
Víz
60.3g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
164.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez, tetejére

Összesen 1625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez, tetejére

Összesen 6494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez, tetejére

Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    234.3 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    269.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    937.3 g
  • Cukor
    657 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    293.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1720 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 6494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 348 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A hozzávalókat kimérjük, egy tálban addig gyúrjuk, amíg egy tömör linzertésztát kapunk belőle, majd 30 percre hűtőbe tesszük!
  2. A pihentetés után körülbelül fél centiméter vastagra nyújtjuk, tetszés szerinti korongokat szaggatunk belőle, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. (Lehet mini islereket is készíteni, én a normál méretűekre szaggattam a tésztát, így 28 db korongból összesen 14 db normál méretű isler készült.)
  3. A kisült korongokat hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez, tetejére

  1. A három tábla étcsokoládés tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, közben hozzáadunk 3 dl tejet.
  2. A korongokat belemártjuk, a felét mindkét oldalról, a másik felét csak egy oldalról. A csokiba mártott korongokat félretesszük, miközben elkészítjük a habot.
  3. A tojásfehérjét a pici sóval gőz felett habbá verjük. Amikor már kezd keményedni a hab, akkor fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt, folyamatos keverés mellett (robotgéppel). Ahhoz, hogy a hab tökéletes legyen, hosszú időre van szükség, legalább 30 percig folyamatosan dolgozni kell rajta a robotgéppel. Eközben a gőznek nem szabad intenzívnek lennie.
  4. Végül egy habzsák segítségével megöltjük a korongokat. Alul a félig mártott korongoknak kell lennie, a csokis felével lefelé, a tetejére pedig a mindkét oldalról mártott korongok kerüljenek.
  5. Ajánlott egy éjszakát hűtőben vagy hűvös helyen tárolni fogyasztás előtt!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A családban nagy kedvenc ez a desszert! Szolnok pedig híres a habos islerről, így nekem kötelező volt kipróbálni! :)

További receptek

Omlós gesztenyés kifli

Nem akármilyen hókiflibe botlott itt a kedves olvasó: narancsos-gesztenyés krémmel töltöttem meg az omlós, vajas tésztát, a sütemények megformázásához pedig egy lenyűgöző olasz ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...