Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szolnoki étcsokis-habos isler

Szolnoki étcsokis-habos isler
Szolnoki étcsokis-habos isler
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban nagy kedvenc ez a desszert! Szolnok pedig híres a habos islerről, így nekem kötelező volt kipróbálni! :)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez, tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A hozzávalókat kimérjük, egy tálban addig gyúrjuk, amíg egy tömör linzertésztát kapunk belőle, majd 30 percre hűtőbe tesszük!
  2. A pihentetés után körülbelül fél centiméter vastagra nyújtjuk, tetszés szerinti korongokat szaggatunk belőle, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. (Lehet mini islereket is készíteni, én a normál méretűekre szaggattam a tésztát, így 28 db korongból összesen 14 db normál méretű isler készült.)
  3. A kisült korongokat hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez, tetejére

  1. A három tábla étcsokoládés tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, közben hozzáadunk 3 dl tejet.
  2. A korongokat belemártjuk, a felét mindkét oldalról, a másik felét csak egy oldalról. A csokiba mártott korongokat félretesszük, miközben elkészítjük a habot.
  3. A tojásfehérjét a pici sóval gőz felett habbá verjük. Amikor már kezd keményedni a hab, akkor fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt, folyamatos keverés mellett (robotgéppel). Ahhoz, hogy a hab tökéletes legyen, hosszú időre van szükség, legalább 30 percig folyamatosan dolgozni kell rajta a robotgéppel. Eközben a gőznek nem szabad intenzívnek lennie.
  4. Végül egy habzsák segítségével megöltjük a korongokat. Alul a félig mártott korongoknak kell lennie, a csokis felével lefelé, a tetejére pedig a mindkét oldalról mártott korongok kerüljenek.
  5. Ajánlott egy éjszakát hűtőben vagy hűvös helyen tárolni fogyasztás előtt!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 421
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ozsvarcsilla

Mióta szakács: 2018.04.09.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

isler, étcsokoládés, habos, csokis

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1625
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 teáskanál
tojásfehérje 6 db
1 csipet
porcukor 40 dkg
étkezési keményítő 1 csapott ek
tej 3 dl
tortabevonó 30 dkg