Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás sajttorta

Áfonyás sajttorta
Áfonyás sajttorta
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémes, lágy torta, nem túl édes, az elkészítése odafigyelést igényel, de megéri. Más gyümölccsel is elkészíthető, pl. málnával, ribizlivel.

hozzávalók / 4 adag

Tészta alap

Krém

Áfonyás szósz

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta alap

  1. Csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt vágunk, és vajazzuk is ki.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  3. Daráljuk le a zabkekszet, adjuk hozzá a darált diót, az előzetesen megolvasztott vajat, a cukrot és a kevés őrölt fahéjat.
  4. A keveréket morzsoljuk össze, majd tegyük a szilikonos papírral bélelt formába, jól lenyomkodva.
  5. Amíg készítjük a krémet, a tészta alapot a hűtőbe tehetjük.

Krém

  1. Kézi mixerrel verjük fel a krémsajtot, a mascarponét, amíg csomómentes lesz.
  2. A krémhez adagoljuk hozzá a tejfölt és az étkezési keményítőt, tovább keverjük.
  3. Továbbra is keverve egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
  4. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, majd a reszelt citromhéjat, és krémes állagúra dolgozzuk.
  5. Öntsük a krémet a tészta alapra.
  6. Öntsük rá az áfonyás öntetet, és nagyon óvatosan, nagyjából keverjük el.
  7. A tortaformát alaposan bugyoláljuk be alufóliával.
  8. Vízfürdőben fogjuk sütni: kb. a tortaforma feléig érjen a forró víz, az alufólia miatt a torta nem lesz nedves.
  9. Süssük 160 fokon alul-felül sütéssel kb. 80 percig.
  10. Mikor kész, a töltelék még nem szilárd, de majd kihűlés után megszilárdul.
  11. A tortaformában hűtsük, majd tovább hűtőben.

Áfonyás szósz

  1. A megmosott áfonyát a cukorral egy lábasba tesszük, közepes lángon kb. 10 percig főzzük.
  2. Hagyjuk kihűlni, csak utána öntsük a krémhez.

Díszítés

  1. A díszítéshez kb. 10 dkg mandulaforgácsot megpirítunk egy száraz serpenyőben, a kész tortára szórjuk.
  2. Tálaláskor 1-1 szem diót is tehetünk a sütemény mellé.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24-26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 579
elküldve: 3
receptkönyvben: 93
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ZsikeHm

Mióta szakács: 2013.12.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cheese cake

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Sun, 2015-08-30 07:18

Kedves Hölgyeim!
Ez aztán nem semmi!. Mint egy felbolydult méhkas, mikor darázs próbálkozik mézet lopni. Ekkora elánnal való hadakozást, marakodást még nem olvastam ezeken az oldalakon eddig. Ilyenkor adok hálát az Istennek, hogy nálunk nincs többnejűség, mert akkor már eláshattam volna magamat. Olyanok vagytok, mint az egri nők a török ostrom idején- mindent, ami forrón a kezük ügyébe került a törökök nyakába öntötték- csak itt már régen elment a török. Még szerencse, hogy néhányan közületek, azért még feltöltik a jobbnál jobb recepteket. Kíváncsian várom, hogy mikor fogtok kibékülni- megbékélni egymással. Addig is mindenkinek sok - sok jó receptet és bölcsességet kívánok:
Zoli

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2017-07-04 13:13

Kedves Uram!

Higgye el, én is hálát adok az Istennek, hogy nincs többnejűség nálunk......sok az önelégült pasi, mint látjuk.......hátha még többnejűség is lenne......no comment! :))))))

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2017-07-04 14:41

Kedves JUDYTH !
Erre már csak azt tudom írni, hogy " Hűha!!! "
Majdnem két év alatt érte el az ingerküszöbét egy bejegyzésem. Ez nem semmi!!
Kellő tisztelettel javasolom, hogy készítsen és egyen sok csokis süteményt !
Mindjárt szebbnek látja a világot. Bár én nagyon kevés csokit eszek, de szépnek látom és nem pukkadozok egy bejegyzésem.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2017-07-05 08:13

Kedves "Zoli / pataygyz"

Az ingerküszöbömet nem majdnem két év alatt érte el ama bejegyzése, hanem akkor, amikor válaszoltam! Sokáig nem voltam itt - bár ez senkire nem tartozik -, s csak most láttam meg, egészen egyszerűen, mondhatnám véletlenül - csak nem hiszek a véletlenekben!
Érzem én ebből a hozzászólásából a cinizmust, az egót, a felsőbbrendűségi érzését! Talán Önnek kellene több csokoládét ennie, s akkor nem kellene palástolnia az önmagában elnyomott rossz érzéseket, a csokoládé - mint tudjuk, boldogsághormonokat termel - által, talán ledobhatná hím soviniszta palástját is! :)))

bni.60
ZsikeHm / bni.60 Thu, 2015-08-20 22:09

Kedves JUDYTH59, én is kíváncsi voltam már, hogy hová lett a kalács recept, de akkor most megkaptuk a választ :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2015-08-20 19:41

Szia!
Hová tűnt a 3. helyen állt "kalács" recept?????
Köszi, ha válaszolsz, mivel Te léptél a helyére.......Ti 4 - en fura módon elszakadtatok a többiektől, tőlünk........s lám, a "kaláccsal" történt valami, s máris dobogós helyen vagy, melyet már senki el nem tud venni Tőled és a másik két recept tulajdonosától! :)

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2015-08-20 22:02

Kedves JUDYTH59!
Korábban harmadik helyen szereplő kalács receptjét sajnos kénytelenek voltunk kizárni a versenyből. A recept nem volt alkalmas a NoSalty-n való megjelenésre, de ez egy szerkesztői hiba miatt nem derült ki azonnal. Minden érintettől elnézést kérünk.
Kata

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2015-08-20 22:52

Kedves Kata!
Köszönöm a kimerítő válaszodat!
Azért van, ami még mindig megkérdőjelez a versennyel kapcsolatban néhány dolgot!
Túl sok a "hiba"!
De már nem húzom fel magam miatta!
A végén, azért lesz néhány gondolatom!
Most már - de lehet, már az induláskor is mindegy volt - teljesen mindegy, hogy tudnak-e szavazni a versenyre beküldött receptemre az ismerőseim, vagy sem! Be tudnak-e regizni a Facebook oldalukkal, hogy szavazni tudjanak, vagy sem!
Már nagyon régóta nincs jelentősége a szavazatoknak! Csak az a kérdés......de á, nem is folytatom, mindegy már!
Üdvözlettel: JUDYTH59

1541
zabkeksz 140 g
dió 50 g
cukor 40 g
margarin 100 g
fahéj 1 kávéskanál
krémsajt 400 g
cukor 150 g
étkezési keményítő 40 g
mascarpone 200 g
tejföl 2.5 dl
tojás 5 db
citromhéj 1 citromból nyert
fekete áfonya 10 dkg
cukor 3 ek
mandulapehely 10 dkg
dió 1 marék