r
Nosalty Logó

Áfonyás sajttorta

NS
Áfonyás sajttorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta alap

Krém

Áfonyás szósz

Díszítés

1544
Kalória
28.9g
Fehérje
103.1g
Szénhidrát
114.5g
Zsír
120.9g
Víz
261.9g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
69.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta alap

Krém

Áfonyás szósz

Díszítés

Összesen 1544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta alap

Krém

Áfonyás szósz

Díszítés

Összesen 6168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta alap

Krém

Áfonyás szósz

Díszítés

Összesen 322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    457.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4005.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1436 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    483.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1458 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 6168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 322 kcal

Elkészítés

Tészta alap

  1. Csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt vágunk, és vajazzuk is ki.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  3. Daráljuk le a zabkekszet, adjuk hozzá a darált diót, az előzetesen megolvasztott vajat, a cukrot és a kevés őrölt fahéjat.
  4. A keveréket morzsoljuk össze, majd tegyük a szilikonos papírral bélelt formába, jól lenyomkodva.
  5. Amíg készítjük a krémet, a tészta alapot a hűtőbe tehetjük.

Krém

  1. Kézi mixerrel verjük fel a krémsajtot, a mascarponét, amíg csomómentes lesz.
  2. A krémhez adagoljuk hozzá a tejfölt és az étkezési keményítőt, tovább keverjük.
  3. Továbbra is keverve egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
  4. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, majd a reszelt citromhéjat, és krémes állagúra dolgozzuk.
  5. Öntsük a krémet a tészta alapra.
  6. Öntsük rá az áfonyás öntetet, és nagyon óvatosan, nagyjából keverjük el.
  7. A tortaformát alaposan bugyoláljuk be alufóliával.
  8. Vízfürdőben fogjuk sütni: kb. a tortaforma feléig érjen a forró víz, az alufólia miatt a torta nem lesz nedves.
  9. Süssük 160 fokon alul-felül sütéssel kb. 80 percig.
  10. Mikor kész, a töltelék még nem szilárd, de majd kihűlés után megszilárdul.
  11. A tortaformában hűtsük, majd tovább hűtőben.

Áfonyás szósz

  1. A megmosott áfonyát a cukorral egy lábasba tesszük, közepes lángon kb. 10 percig főzzük.
  2. Hagyjuk kihűlni, csak utána öntsük a krémhez.

Díszítés

  1. A díszítéshez kb. 10 dkg mandulaforgácsot megpirítunk egy száraz serpenyőben, a kész tortára szórjuk.
  2. Tálaláskor 1-1 szem diót is tehetünk a sütemény mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24-26

Krémes, lágy torta, nem túl édes, az elkészítése odafigyelést igényel, de megéri. Más gyümölccsel is elkészíthető, pl. málnával, ribizlivel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek