r
Nosalty Logó

Rebarbaratorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Rebarbaratorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 1045 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 4165 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 278 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 1045 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3775.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 4165 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. A kimért lisztet, sütőport, kakaót összekeverjük, és egy tálba szitáljuk. Egy nagyobb üstben habosra keverjük a tojásokat a lágy vajjal és a cukorral. Hozzáadjuk az átszitált összetevőket és a tejfölt.
  2. Kivajazott-lisztezett, 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, elsimítjuk, és tűpróbáig sütjük. Ha kész, egy késsel elválasztjuk a karimát a tésztától, és félretesszük a piskótát a kapcsos formában hűlni.

krémhez

  1. A megtisztított és feldarabolt rebarbaraszárakat egy lábaskába tesszük, meghintjük cukorral, és lassú tűzön pépesre főzzük. Majd kihűtjük.
  2. A hideg rebarbarapépet összekeverjük a mascarponéval. Ezután az édesített tejszínt kemény habbá verjük, és összevegyítjük a rebarbarás sajttal.
  3. A tortaformában várakozó piskótára halmozzuk a krémet, és egyenletesen elkenjük. Hűtőbe tesszük.

tetejére

  1. A tejkaramellát kis lángon felolvasztjuk a vajjal. Amikor langyos, kanállal kis darabokat merünk a tenyerünk közé, és golyókat formálunk belőle, amit a közepén egy kicsit benyomunk. A tortát ezzel díszítjük.
  2. A tortakarima lecsatolása után szeleteljük és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 603
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rebarbaratorta
Lizinka_ 542 recept

A nyári hőségben valami savanykás, üdítő desszertre vágytunk, hogy feldobjuk vele a délutáni sziesztát. Ezt álmodtam meg. Azóta már többször elkészítettem, mert gyönyörű rebarbaráink díszlenek a kertben.

Hozzávalók

piskótához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.