r
Nosalty Logó

Rebarbarás béles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Rebarbarás béles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A pirított darához

A tésztához

Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A pirított darához

A tésztához

Összesen 4701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltelékhez

A pirított darához

A tésztához

Összesen 219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    217.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2810.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.4 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    956.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1780 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1838 micro
Összesen 4701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A pirított darához

A tésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A rebarbarát megmossuk és kb. fél cm-es darabokra vágjuk.
  2. A vizet cukorral és egész fahéjjal főni tesszük, majd ha felforrt, beletesszük a rebarbarát. Épphogy felforraljuk, és levesszük a tűzről. Hagyjuk langyosra hűlni.
  3. A búzadarát kevés olajonmegpirítjuk, majd azonos mennyiségű vízzel felöntjük. Hagyjuk, hogy a víz elpárologjon, miközben a dara kifakad. Cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük.
  4. A tésztához a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
  5. Az egész tojásokkal és tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  6. A tésztát kettévesszük, és az egyik felét kisodorjuk, majd kivajazott, nagy gáztepsibe tesszük, úgy, hogy a tésztából kis peremet csinálunk a tepsi falán.
  7. Rásimítjuk a búzadarát, majd a lecsepegtetett rebarbarát.
  8. A tészta másik felével fedjük be a bélest, amit villával hozzányomkodunk az alsó tésztához. A tetejét villával megszurkáljuk.
  9. Előmelegített, 200 C-os sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
  10. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd négyzet alakúra szeleteljük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13513
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás béles
ze(n)derta 188 recept

Klasszikus béles-recept, nem klasszikus töltettel. Mivel meglehetősen levesesnek tűnt a töltelék, ezért gondoltam, hogy pirított darát teszek alá, hogy felszívja a felesleges nedvességet.

Hozzávalók

A töltelékhez

A pirított darához

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?