r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 316 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 631 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 44 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    1863 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    1580 micro
Összesen 316 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1173.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    420 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    733 micro
  • β-karotin
    3727 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    16467 micro
  • Lut-zea
    3161 micro
Összesen 631 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1159 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 44 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.
  2. A megtisztított paprikát, miután a csumáját eltávolítottuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomot felkarikázzuk.
  3. Először a paprikát tesszük a serpenyőbe, a lángot magasabbra véve, néha megkeverve pároljuk. Amikor már majdnem megpuhultak a paprikacsíkok, hozzáadjuk a paradicsomot is. Sóval és borssal ízesítjük.
  4. Végül a felvert tojásokat ráöntjük a lecsóra és kevergetve pár perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 262
  • 7 napos nézettség: 1983
  • Össznézettség: 475822
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A lecsó az egyik kedvenc magyar ételem. Ahány ház, annyiféle elkészítési módja létezik, ami közös bennük: mindegyikben van paprika, paradicsom és hagyma. Innentől kezdve mindenki esküszik valamire: ki szalonnazsírra, ki olajra, ki rizsre, ki pirospaprikára, ki tojásra, ki kolbászra, ki fokhagymára. Az én verzióm meglehetősen puritánnak tűnik ezekhez képest, de ez a mi családunk verziója, én így készítem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

MI is igy készitjük a lecsót és nagyon szeretjük

Ibóka

A méretekt?l eltekintve (mert ha lecsó-akkor az minimum legyen elég 2-3 napig de úgy, hogy én olyankor reggel-délben-este azt eszem :) ) én is igy készitem, azzal a kivétellel, hogy én a paprika csumákat is beledobálom :( , evés közben imádom kihalászni "?ket" :))

Tarackos

Lecsó olíva olajjal....szörny?!

gablen

Megkóstoltad így? Én még sosem csináltam azzal, de legközelebb kipróbálom.

nyuszuli

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! :)

efmary

Én is majdnem így készítem, a különbség annyi, hogy olaj helyett pici zsírt használok, a hagymát nem apróra, hanem vékony szálasra vágom, ja és több paradicsomot teszek bele. A tojást pedig nem verem fel, hanem egészben ütöm bele és a sárgáját csak kés?bb fakasztom ki, amikor a fehérje már kezd megdermedni. Szemnek - szájnak színes és ízletes lesz a végeredmény.

anyegin

Csatlakozom, mi is így készítjük és isteni!! :)

Törölt felhasználó

Èn is ìgy kèszítem csak sima olajjal :) Egyszer? ès isteni finom *.* :D

Roszka

Köszönöm, hogy feltetted - egyik kedvencem. Amiben eltérek a fent leírt elkészítést?l: jóval több 4-5 közepes hagymát dinsztelek alá, és ha van itthon, akkor szalonna zsíron, és nem használok borsot. Gyors és laktató étel, és a nap bármelyik szakában fogyasztható.

Törölt felhasználó

Én ezt az ételt hagyományosan zsírral készítem. Úgy ahogy van remek!

Törölt felhasználó

Életem els? lecsója Jupíííííí :) köszönöm a receptet

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek