r
Nosalty Logó

Lecsó Cindyke konyhájából

Cindyke
Lecsó Cindyke konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

343
Kalória
16.2g
Fehérje
17.6g
Szénhidrát
24.1g
Zsír
366.9g
Víz
-
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    1013 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    366.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    931 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    6372 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 343 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.7 g

Zsír

  • Összesen
    289.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14373 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    12156 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    211.6 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    4402.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2511 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1039 micro
  • β-karotin
    11176 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    76463 micro
  • Lut-zea
    10105 micro
Összesen 4101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1271 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát csíkozzuk, a paradicsomot felkockázzuk.
  2. A kacsazsírt felhevítjük, és megdinszteljük benne a hagymát, majd borsozzuk, és hozzáöntjük a felkockázott paradicsomot, utána pedig a konzervet. Ha a paradicsomok benne vannak sózzuk, hozzáadjuk a paprikakrém felét, és lefedjük.
  3. Amíg a lecsónk szaftja készül, a paprikákat kicsumázzuk, félbevágjuk, és ujjnyi vastagságúra felvágjuk. Félretesszük, a kolbászt felkarikázzuk, és az erős paprikát is. Ezeket is félretesszük.
  4. Amikor a paradicsomok megfelelő szafttá főttek, hozzáadjuk a kolbászt, plusz erőspaprikát, jól átforgatjuk, és hozzáadunk 2 dl paradicsomlevet, majdfőzzük körülbelül 5 percig.
  5. Az 5 perc elteltével hozzáadjuk a felvágott paprikát, felöntjük a maradék paradicsomlével, hozzátesszük a még megmaradt paprikakrémet, ha szükséges sózzuk, és borsot is tehetünk hozzá.
  6. Addig főzzük, amíg a paprika kellőképpen összeesik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Szerintem a lecsónak a szaftja a fő titka, és az akkor az igazi, ha jó sűrű. A másik titok, hogy a paprika ne főjön szét, hanem megmaradjon az a jó textúrája. Én ezért tartom fontosnak, hogy a hagyma után a paradicsom kerüljön a lábosba.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...