Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó Cindyke konyhájából

Lecsó Cindyke konyhájából
Lecsó Cindyke konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem a lecsónak a szaftja a fő titka, és az akkor az igazi, ha jó sűrű. A másik titok, hogy a paprika ne főjön szét, hanem megmaradjon az a jó textúrája. Én ezért tartom fontosnak, hogy a hagyma után a paradicsom kerüljön a lábosba.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát csíkozzuk, a paradicsomot felkockázzuk.
  2. A kacsazsírt felhevítjük, és megdinszteljük benne a hagymát, majd borsozzuk, és hozzáöntjük a felkockázott paradicsomot, utána pedig a konzervet. Ha a paradicsomok benne vannak sózzuk, hozzáadjuk a paprikakrém felét, és lefedjük.
  3. Amíg a lecsónk szaftja készül, a paprikákat kicsumázzuk, félbevágjuk, és ujjnyi vastagságúra felvágjuk. Félretesszük, a kolbászt felkarikázzuk, és az erős paprikát is. Ezeket is félretesszük.
  4. Amikor a paradicsomok megfelelő szafttá főttek, hozzáadjuk a kolbászt, plusz erős paprikát, jól átforgatjuk, és hozzáadunk 2 dl paradicsomlevet, majd főzzük körülbelül 5 percig.
  5. Az 5 perc elteltével hozzáadjuk a felvágott paprikát, felöntjük a maradék paradicsomlével, hozzátesszük a még megmaradt paprikakrémet, ha szükséges sózzuk, és borsot is tehetünk hozzá.
  6. Addig főzzük, amíg a paprika kellőképpen összeesik. 
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 581
elküldve: 1
receptkönyvben: 6
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Cindyke

Mióta szakács: 2012.08.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kolbászos lecsó, csípős lecsó, lecsó kolbásszal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jaqline
Jaqline Sun, 2013-07-28 21:27

Kedves Cindyke magam részéről gratulálok a receptjéhez értékelendő az újító szándék, mivel a hagyományos lecsó receptje nyilvánvalóan valamennyi szakácskönyvben megtalálható. Továbbá egyet kell értsek witch nevű hozzászólóval ízlések és pofonok, nyilván ha hagyományos lecsó lenne nem került volna fel. Én mégis örülök, hogy felkerült, tekintettel arra, hogy én ezt az elkészítési módot nem ismertem és állíthatom (mivel én elkészítettem), hogy zseniális ízvilágot ismerhettem meg benne. Azonban bár igaz, hogy én nem 70 éve készítem a lecsót az uramnak, de mégis főztem már egyszer kétszer és a paradicsomlé itt mifelénk (a Földön) nem ismeretlen fogalom a lecsó kapcsán, főleg, hogy azt is magából a paradicsomból nyerik :). Egyebekben véleményem szerint egy receptről, főleg ha valaki veszi a fáradságot és feltölt egyet és nem csupán turistaként böngészik egy online receptkönyvben, hanem esetleg maga is megosztja alkotásait, vagy jót vagy semmit szokás írni. Számomra, főleg, hogy én kóstoltam, a recept nem, hogy nem borzasztó, hanem fenomenális, egyébként kedves hölgyem (csato) nem a recept, hanem az ön hozzáállása kegyetlen.

csato
csato Sat, 2013-07-27 20:53

Maradjunk annyiban Witch,hogy cseppet sem változott a véleményem!Viszont a cukkini lepényed másodszor is elkészült.Annál sem változott!

witch
witch / witch Sat, 2013-07-27 22:50

Persze-persze, izlesek es pofonok, ertem en.
Orulok, hogy a lepeny ennyire izlik!
udv:witch

witch
witch / witch Sat, 2013-07-27 18:57

Erre, itt amerikaban azt mondjak, hogy retegezzuk az izeket. Ha a hagyomanyos lecso lenne, akkor mar nem kerulne fel szerintem, mert van mar 50 valtozata. Nekem tetszik, hogy sok csipos van benne, csipos manias vagyok. Ez telire elrakva szuper lehet.

csato
csato Sat, 2013-07-27 17:03

Lecsóba paradicsom lé?Paprika krém?Meg két evőkanál bors?Konzerv?Na ne!Na ezt komolyan még olvasni is borzasztó és nem fogom azt írni,hogy sajnálom.Kegyetlen recept!

377
tv paprika 3 kg
hegyes erős paprika 1 közepes db
konzerv paradicsom 100 dkg
paradicsom 50 dkg
csípős paprikakrém 3 ek
vöröshagyma 3.5 közepes db
csípős kolbász 70 dkg
paradicsom ivólé 4 dl
kacsazsír 3 ek
fekete bors 2 ek
0 ízlés szerint