r
Nosalty Logó

Rántott tök kapros majonézzel

ze(n)derta
Rántott tök kapros majonézzel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rántott tökhöz

A tartármártáshoz

1621
Kalória
20g
Fehérje
85.4g
Szénhidrát
135.8g
Zsír
240.9g
Víz
157.2g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A rántott tökhöz

A tartármártáshoz

Összesen 1621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A rántott tökhöz

A tartármártáshoz

Összesen 6481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A rántott tökhöz

A tartármártáshoz

Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    135.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    240.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 1621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    543.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    164 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5120.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    2389 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    341.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    963.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2708 micro
Összesen 6481 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A rántott tökhöz

  1. A tököt meghámozzuk, közepes nagyságúra vágjuk, ha szükséges, a magházát kikaparjuk.
  2. Besózzuk és kb. fél órára félretesszük.
  3. A hagyományos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) bebundázzuk a tökszeleteket, majd olajban szép aranybarnára sütjük.
  4. Konyhai törlőkendőre szedjük, és hagyjuk lecsöpögni.
  5. A kapros majonézhez a kaprot apróra vágjuk, összekeverjük a majonézzel, és kevés tejföllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 5 p

Már vagy két hete rántott tököt szerettem volna enni... Ma végre sikerült.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek