Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott fagyi rumos csokiöntettel

Rántott fagyi rumos csokiöntettel
Rántott fagyi rumos csokiöntettel
121 perc / előkészület: 120 perc sütés: 1 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővérem most várja az első Babájukat, 38 hetes terhes és állandóan tolná magába a fagyit :)
Valami nagyon finommal akartam meglepni Őket :) 

hozzávalók / 6 adag

A fagyihoz

A csokiöntethez

A palacsintához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fagyi készítéséshez 4 csomag vaníliás fagylaltport 4 deci tejjel és 4 deci félig felvert tejszínnel elkeverünk. Fagyigépbe töltjük. (Ha nincs fagyigépünk, akkor egy műanyag edénybe tesszük, és fagyasztjuk kb. 1 órát, utána robotgéppel rákeverünk, és kb. 20-30 percenként ismételjük, amíg olyan kemény lesz, hogy még tudjunk belőle formázni, de ne is olvadjon el rögtön.)
  2. Fagyikanállal gombócokat formázunk (minél nagyobb, annál jobb), és egy előre fagyasztott tányérra tesszük. (Nekem ebből a mennyiségből 18 gombócom lett kb. 4 centi átmérővel.)
  3. 6 órát fagyasztjuk, hogy kőkemények legyenek a gombócok.
  4. Palacsintatésztát készítünk, de sokkal sűrűbbre, mint szoktuk. Egy kávéskanál szódabikarbónával eldolgozzuk, tehetünk bele egy kevés vanília aromát és kókuszreszeléket vagy mandulalapokat is, aztán betesszük a hűtőbe.
  5. Csokiöntet elkészítése: Tejszínben megolvasztjuk a csokit, a kakaóport, a cukrot, beleöntjük a rumot, és egy percig forraljuk az alkohol miatt. Ha túl híg, egy pici liszttel sűríthetjük, ha túl sűrű, tejjel higíthatjuk még. Ha nem lett teljesen sima, akkor átszűrjük teaszűrőn vagy szitán, hogy az esetleges kis darabkák is fent maradjanak, és a végeredmény szép sima legyen. Vagy forrón vagy hidegen tálaljuk, de mire a fagyit vesszük ki az olajból, addigra legyen a kezünk közelében, hogy díszíthessünk vele!
  6. Olajat forrósítunk egy hosszú és vékony fazékban (a gombócoknak simán kell úsznia benne), egy csepp palacsintatésztával leteszteljük, hogy elég forró-e. Ha elég forró, akkor a tésztának szinte rögtön fel kell jönni.
  7. A gombóc fagyikat elővesszük a fagyasztóból, villával lefeszegetjük a tányérról. Ez minél később kerüljön ki a fagyóból, hogy ne olvadjon.
  8. Beletesszük a palacsintatésztába, egy kés hegyét beleszúrva vesszük ki (hogy minnél kisebb helyen érjünk hozzá, a bundát meg ne sértsük), ha nem csúszik le, egy villával segíthetünk rajta.
  9. Kb. 25 másodpercig sütjük, míg szép lesz a panír. Minél nagyobbak a gombócok, annál nagyobb rész marad fagyott középen.
  10. Egyszerre csak egyet vagy max. kettőt süssünk, nehogy lehűtse az olajat.
  11. Tányérra tesszük, nem vágjuk ketté, mert ez szinte lehetetlen, és hamarabb is olvad már.
  12. Nagyon gyorsan díszítjük, hogy el ne olvadjon a fagyink!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 027
elküldve: 0
receptkönyvben: 118
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki.

Mióta szakács: 2011.05.04.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fagyi
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
babakonyha: baba 12-18 hónap
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: fagyitorta, parfé, sorbet, gyümölcsfagyi, karamellfagyi, vaníliafagyi, fagyikehely

egyéb elnevezések

Rántott (vagy bundás) Fagyi, Rumos-Csokiöntettel, Rántott fagyi, Sült fagyi csokiöntettel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

niki371
Niki. / niki371 Fri, 2011-08-19 07:55

Szia!

Köszönöm! :)
Írd meg hogy milyen lett!
Csak nálunk ízlett-e annyira vagy másnak is :)

bokine
bokine / bokine Fri, 2011-08-19 07:46

Kedves Niki! Ez fantasztikus recept, gratulálok!!! Hamarosan elkészítem. Üdv: Erika

niki371
Niki. / niki371 Thu, 2011-08-18 20:56

Örülök neki :D

Nálunk is volt ma megint desszertként...
Nagyon finom volt!
Sikerült megcsinálni?

1209
fagylaltpor 320 g
habtejszín 4 dl
tej 4 dl
csokoládé 20 dkg
rum 0.5 dl
habtejszín 3 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 1 teáskanál
tojás 3 db
finomliszt 15 púpozott ek
tej 480 ml
1 csipet
szódabikarbóna 1 kk
vaníliaaroma 10 ml
mandulapehely 1 ek
napraforgó olaj 1 dl