r
Nosalty Logó

Sütőben sült bundázott avokádó házi ketchuppal

NS
Sütőben sült bundázott avokádó házi ketchuppal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A bundázott avokádóhoz

A házi ketchuphoz

674
Kalória
18.5g
Fehérje
61.5g
Szénhidrát
42.9g
Zsír
385g
Víz
111.5g
Koleszterin
16.8g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A bundázott avokádóhoz

A házi ketchuphoz

Összesen 674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A bundázott avokádóhoz

A házi ketchuphoz

Összesen 1346 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A bundázott avokádóhoz

A házi ketchuphoz

Összesen 118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    385 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    286 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    887 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    770 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    572 micro
  • β-karotin
    2460 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 1346 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1131 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

A bundázott avokádóhoz

  1. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, és nagyon óvatosan kihámozzuk a héjából, hogy szépen egyben maradjon, majd kb. 1 centi vastagságúra szeleteljük.
  2. Sózzuk, borsozzuk az avokádó szeleteket.
  3. A zsemlemorzsába keverjük az összetört napraforgómagokat.
  4. Az avokádó szeleteket először a zabpehelylisztbe, majd tojásba és végül a napraforgómagos morzsába forgatjuk.
  5. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és ezután opcionálisan bekenhetjük a szeleteket egy kis olvasztott vajjal.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és pirosra sütjük mindkét oldalukat (20 + 20 perc alatt).

A házi ketchuphoz

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. Előmelegített sütőben megpirítjuk (kb 20-30 perc alatt).
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, és olvasztott vajon megpirítjuk.
  4. Amikor a sütőben megpirult a paradicsom, hozzáadjuk a pirított hagymához, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk ízlés szerint az almaecetet is.
  5. Forralunk egyet a paradicsomon, majd botmixerrel pépesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x2

Mindenki szereti a ropogós bundában sült ételeket, így én is nagyon, de a bő olajban sütést inkább kerülöm, ezért sütőben készítettem el a "rántott" avokádót, egy kis plusz napraforgómaggal a bundájában, hogy extra ropogós legyen. A bolti ketchupot pedig inkább kerülöm, a hatalmas cukor tartalma miatt, de szerencsére, azt is el lehet készíteni otthon. :)

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...