r
Nosalty Logó

Sütőben sült bundázott avokádó házi ketchuppal

NS
Sütőben sült bundázott avokádó házi ketchuppal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A bundázott avokádóhoz

A házi ketchuphoz

674
Kalória
18.5g
Fehérje
61.5g
Szénhidrát
42.9g
Zsír
385g
Víz
111.5g
Koleszterin
16.8g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A bundázott avokádóhoz

A házi ketchuphoz

Összesen 674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A bundázott avokádóhoz

A házi ketchuphoz

Összesen 1346 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A bundázott avokádóhoz

A házi ketchuphoz

Összesen 118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    385 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    286 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    887 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    770 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    572 micro
  • β-karotin
    2460 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 1346 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1131 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

A bundázott avokádóhoz

  1. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, és nagyon óvatosan kihámozzuk a héjából, hogy szépen egyben maradjon, majd kb. 1 centi vastagságúra szeleteljük.
  2. Sózzuk, borsozzuk az avokádó szeleteket.
  3. A zsemlemorzsába keverjük az összetört napraforgómagokat.
  4. Az avokádó szeleteket először a zabpehelylisztbe, majd tojásba és végül a napraforgómagos morzsába forgatjuk.
  5. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és ezután opcionálisan bekenhetjük a szeleteket egy kis olvasztott vajjal.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és pirosra sütjük mindkét oldalukat (20 + 20 perc alatt).

A házi ketchuphoz

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. Előmelegített sütőben megpirítjuk (kb 20-30 perc alatt).
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, és olvasztott vajon megpirítjuk.
  4. Amikor a sütőben megpirult a paradicsom, hozzáadjuk a pirított hagymához, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk ízlés szerint az almaecetet is.
  5. Forralunk egyet a paradicsomon, majd botmixerrel pépesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x2

Mindenki szereti a ropogós bundában sült ételeket, így én is nagyon, de a bő olajban sütést inkább kerülöm, ezért sütőben készítettem el a "rántott" avokádót, egy kis plusz napraforgómaggal a bundájában, hogy extra ropogós legyen. A bolti ketchupot pedig inkább kerülöm, a hatalmas cukor tartalma miatt, de szerencsére, azt is el lehet készíteni otthon. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...