r
Nosalty Logó

Karfiol pakora - karfiol fűszeres bundában sütve

Vitai Kati
Karfiol pakora - karfiol fűszeres bundában sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

495
Kalória
15.1g
Fehérje
39.4g
Szénhidrát
30.7g
Zsír
104.2g
Víz
-
Koleszterin
8g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6078.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    4495 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    416.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1211 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. Készítsük elő a karfiolt, szedjük rózsákra, és alaposan tisztítsuk meg.
  2. A csicseriborsólisztet keverjük össze a sóval és a fűszerekkel, annyi vizet adjunk hozzá, hogy folyós tésztát kapjunk, ami még rajta marad a belemártott zöldségen.
  3. A karfiolrózsákat mártsuk bele a tésztába, és forró ghíben (vagy sütőolajban) süssük ki, és utána csöpögtessük le.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p

A jógatáborok, jóga elvonulások legnagyobb sikere a sült csemegék, ezért általában, ezt hagyjuk az utolsó étkezésre:) A pakora egy nagyon finom indiai sült csemege, ami csicseriborsólisztes bundával készítenek. A férjem által évtizedek óta készített karfiol pakora, egy tradicionális recept alapján, nagyon finom fűszeres bundával készül. Az ájurvéda alapján a fűszerek ebben a tradicionális receptben úgy vannak összeválogatva, hogy a lehető legjobb ízélményt hozzák össze, és segítsék az emésztést.

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.