r
Nosalty Logó

Rántott csirkemáj sütőben sütve

Ági78
Rántott csirkemáj sütőben sütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

423
Kalória
30.2g
Fehérje
37.9g
Szénhidrát
16g
Zsír
118.4g
Víz
521.3g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1689 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    782 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4151 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 423 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4230.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    473.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16635 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3126 micro
  • Kolin:
    1292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16605 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 1689 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1995 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1991 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. A májat alaposan megtisztítjuk, hideg vízben leöblítjük, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. (Én két részre vágtam mindegyiket, a lényeg, hogy kb. egyforma darabokat kapjunk.)
  2. A májat sózzuk, borsozzuk.
  3. A lisztben elkeverjük a rozmaringot.
  4. Hagyományos módon panírozzuk. (Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.)
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A bepanírozott májat mindkét oldalán megkenjük egy kevés olajjal, és a tepsibe sorakoztatjuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. Félidőben megforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Nagyon régen csináltam már rántott csirkemájat. Mivel próbálunk egészségesebben enni, nem akartam bő olajban sütni; sok helyen olvastam sütőben sült rántott húsról, innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha így készíteném el. A rozmaring nagyon jól kiemeli az ízeket. Nyugodtan sózhatjuk, a csirkemáj nem keményedik meg. Tálaláskor csepegtessünk rá pár csepp frissen facsart citromlevet. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...