r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab Méri konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldbab Méri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

A tetejéhez

Összesen 828 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

A tetejéhez

Összesen 3311 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

A tetejéhez

Összesen 111 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1410 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    2149 micro
Összesen 828 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    198.5 g

Zsír

  • Összesen
    230 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8261 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2673 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2892 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1352 micro
  • α-karotin
    1012 micro
  • β-karotin
    5638 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    8595 micro
Összesen 3311 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    86 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

  • 1.1 kg zöldbab (vágott konyhakész , lehet mirelit is)
  • ízlés szerint

A tetejéhez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A pörköltet elkészítjük: a fej vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon egy kicsit dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, a darált húst, ezt egy kicsit dinszteljük, majd hozzáadunk vizet, annyit, hogy ellepje, és teszünk bele fűszereket ízlés szerint. A pörköltet fedő alatt készre főzzük.
  2. A zöldbabot sós vízben felrakjuk főzni, ha megfőtt, leszűrjük, és jól lecsepegtetjük.
  3. Ha mind megfőtt, a tepsibe rakunk egy sor zöldbabot, rá a darált húsos pörköltett, rá megint egy sor zöldbab, és végül a maradék pörkölt. A tetejére teszünk egy doboz tejfölt, rá a reszelt trappista sajtot.
  4. Végül berakjuk a sütőbe, és pirulásig sütjük.
  5. Kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4819
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, mert finom és laktató nagyon.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám régi receptje, és nagyon szeretem. 

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:D

Hozzávalók

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.