r
Nosalty Logó

Rakott vörösboros-marhahúsos krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Rakott vörösboros-marhahúsos krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2934 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3705 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    183.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5882 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    991 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    1960 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1821.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2551 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 2934 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rászórjuk a kb. 2x2 cm-esre kockázott marhahúst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, valamint a kockákra vágott tisztított sárgarépát.
  2. 4-5 percig pirítjuk, majd nyakon öntjük a vörösborral, lefedjük, és a 160 fokra állított sütőbe tesszük hőlégkeverésre, és legalább 2 órán keresztül sütögetjük (mint ebben a receptben).
  3. A burgonyát héjában feltesszük főzni sós vízben 10 percre, majd még mielőtt készre főne, levesszük, lehűtjük, megpucoljok.
  4. Egy sütőtálat kivajazunk, abba tesszük a felkarikázott burgonya felét, amit beborítunk a baconnel.
  5. Erre tesszük a puhára párolt vörösboros marhát, amelyhez hozzákevertük az oregánót (jó sűrű szaftja legyen).
  6. A húst egy újabb réteg krumplival fedjük, megszórjuk reszelt parmezánnal.
  7. 180 fokon fél óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1732
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott vörösboros-marhahúsos krumpli
Évi néni 1830 recept

Apák napjára készült ez a szerintem nagyon pasis kaja, s mellé egy nagyon nőcis tortát süttötem rózsavízzel, pisztáciával. Mindkettő bejött az ünnepeltnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek