r
Nosalty Logó

Rakott vörösboros-marhahúsos krumpli

Évi néni
Rakott vörösboros-marhahúsos krumpli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

490
Kalória
30.6g
Fehérje
32.3g
Szénhidrát
21.5g
Zsír
303.6g
Víz
71.2g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2934 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3705 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    183.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5882 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    991 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    1960 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1821.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2551 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 2934 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rászórjuk a kb. 2x2 cm-esre kockázott marhahúst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, valamint a kockákra vágott tisztított sárgarépát.
  2. 4-5 percig pirítjuk, majd nyakon öntjük a vörösborral, lefedjük, és a 160 fokra állított sütőbe tesszük hőlégkeverésre, és legalább 2 órán keresztül sütögetjük (mint ebben a receptben).
  3. A burgonyát héjában feltesszük főzni sós vízben 10 percre, majd még mielőtt készre főne, levesszük, lehűtjük, megpucoljok.
  4. Egy sütőtálat kivajazunk, abba tesszük a felkarikázott burgonya felét, amit beborítunk a baconnel.
  5. Erre tesszük a puhára párolt vörösboros marhát, amelyhez hozzákevertük az oregánót (jó sűrű szaftja legyen).
  6. A húst egy újabb réteg krumplival fedjük, megszórjuk reszelt parmezánnal.
  7. 180 fokon fél óra alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x28

Apák napjára készült ez a szerintem nagyon pasis kaja, s mellé egy nagyon nőcis tortát süttötem rózsavízzel, pisztáciával. Mindkettő bejött az ünnepeltnek.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...