adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A rakottashoz
-
18 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
40 dkg füstölt virsli
-
négyszínű bors ízlés szerint
A tálaláshoz
1266
Kalória
50.3g
Fehérje
130.1g
Szénhidrát
60g
Zsír
415.7g
Víz
443.2g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rakottashoz
-
360g burgonya208 kcal
-
0g só0 kcal
-
28 kcal
-
100g tarhonya371 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
88g tojás111 kcal
-
80g füstölt virsli215 kcal
-
0 kcal
-
90g tejföl178 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
A tálaláshoz
-
60g csemegeuborka14 kcal
Összesen
1266
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rakottashoz
-
1800g burgonya1040 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
500g tarhonya1855 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
400g füstölt virsli1076 kcal
-
0 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
A tálaláshoz
-
300g csemegeuborka71 kcal
Összesen
6334
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
A rakottashoz
-
43.8g burgonya25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
12.2g tarhonya45 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
10.7g tojás13 kcal
-
9.7g füstölt virsli26 kcal
-
0 kcal
-
10.9g tejföl22 kcal
-
4.9g trappista sajt17 kcal
A tálaláshoz
-
7.3g csemegeuborka2 kcal
Összesen
153
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 443 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2829.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 663 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 846 mg
-
Nátrium 1027 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 130.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 415.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 430 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 421 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 502 micro
Összesen
1266
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.5 g
Zsír
-
Összesen 299.8 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 2216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14148.3 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 597 mg
-
Kálcium 3315 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 778 mg
-
Foszfor 4231 mg
-
Nátrium 5136 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrát
-
Összesen 650.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 45 mg
Víz
-
Összesen 2078.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2149 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 286 mg
-
D vitamin: 360 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1654 micro
-
Kolin: 1494 mg
-
Retinol - A vitamin: 2106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 487 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2511 micro
Összesen
6334
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
153
kcal
Elkészítés
A rakottashoz
- A burgonyákat sós vízben feltesszük főni (30-40 perc), a vízben hagyjuk langyosra hűlni, majd abból kivéve tálcán hűtjük ki, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
- A tojásokat szintén kissé sós vízben főzzük meg (10 perc alatt kész), a vízében hagyjuk hűlni, és utána szépen lehet pucolni, felkarikázzuk.
- A virsliket is felkarikázzuk.
- A lábasban kevés olajat forrósítunk, és ebbe a csomag tarhonyát szép világosbarnára pirítjuk, majd forró, sós vízzel felöntjük, kis lángon, fedő alatt tovább főzzük, párszor megkeverjük. Ahogy elkezdi a felöntött dupla mennyiségű vizet beszívni, belekeverjük a petrezselyemzöldet, és a gázt kikapcsoljuk. Lefedjük, és saját gőzében még szépen tovább fő, kb. 15 perc után megnézhetjük, kész van.
- Tepsiben rétegezzük: burgonya, kevés só és bors, a tarhonyát rásimítjuk, virslikarikákat egyenletesen elosztjuk a tetején, majd tojáskarikák, befedjük a virsliket vele, tarhonya, lefedjük a tojásokat, elsimítjuk a tetejét, erre jön a tejföl, a legtetejére reszelt sajt. A másik tepsit is így készítjük el (lehet egy nagy, vagy két kisebb tepsit készíteni).
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul (a hőfok sütőtől függ!!).
- Tálaljuk házi savanyú uborkával.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 65 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
Elkezdődött az újév, valami finom, ámde hétköznapibb, laktató ételt szerettem volna az asztalra varázsolni, az első iskolában töltött, igen fárasztó nap után. Szeretik a gyerekek a tarhonyát mint köretet, és a rakott krumplit. Gondoltam egyet, és a kettőt egyben készítettem. Sikere volt. A férjemnél is ! :-) Ennyi a történet.