r
Nosalty Logó

Tarhonyás rakott burgonya

Éva-Anyóca
Tarhonyás rakott burgonya
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakottashoz

A tálaláshoz

1266
Kalória
50.3g
Fehérje
130.1g
Szénhidrát
60g
Zsír
415.7g
Víz
443.2g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakottashoz

A tálaláshoz

Összesen 1266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakottashoz

A tálaláshoz

Összesen 6334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakottashoz

A tálaláshoz

Összesen 153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    415.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.5 g

Zsír

  • Összesen
    299.8 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14148.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    597 mg
  • Kálcium
    3315 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    778 mg
  • Foszfor
    4231 mg
  • Nátrium
    5136 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    650.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    2078.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2149 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1654 micro
  • Kolin:
    1494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 6334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

A rakottashoz

  1. A burgonyákat sós vízben feltesszük főni (30-40 perc), a vízben hagyjuk langyosra hűlni, majd abból kivéve tálcán hűtjük ki, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  2. A tojásokat szintén kissé sós vízben főzzük meg (10 perc alatt kész), a vízében hagyjuk hűlni, és utána szépen lehet pucolni, felkarikázzuk.
  3. A virsliket is felkarikázzuk.
  4. A lábasban kevés olajat forrósítunk, és ebbe a csomag tarhonyát szép világosbarnára pirítjuk, majd forró, sós vízzel felöntjük, kis lángon, fedő alatt tovább főzzük, párszor megkeverjük. Ahogy elkezdi a felöntött dupla mennyiségű vizet beszívni, belekeverjük a petrezselyemzöldet, és a gázt kikapcsoljuk. Lefedjük, és saját gőzében még szépen tovább fő, kb. 15 perc után megnézhetjük, kész van.
  5. Tepsiben rétegezzük: burgonya, kevés só és bors, a tarhonyát rásimítjuk, virslikarikákat egyenletesen elosztjuk a tetején, majd tojáskarikák, befedjük a virsliket vele, tarhonya, lefedjük a tojásokat, elsimítjuk a tetejét, erre jön a tejföl, a legtetejére reszelt sajt. A másik tepsit is így készítjük el (lehet egy nagy, vagy két kisebb tepsit készíteni).
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul (a hőfok sütőtől függ!!).
  7. Tálaljuk házi savanyú uborkával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 65 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Elkezdődött az újév, valami finom, ámde hétköznapibb, laktató ételt szerettem volna az asztalra varázsolni, az első iskolában töltött, igen fárasztó nap után. Szeretik a gyerekek a tarhonyát mint köretet, és a rakott krumplit. Gondoltam egyet, és a kettőt egyben készítettem. Sikere volt. A férjemnél is ! :-) Ennyi a történet.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek