Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarhonyás rakott burgonya

Tarhonyás rakott burgonya
Tarhonyás rakott burgonya
105 perc / előkészület: 20 perc főzés: 65 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkezdődött az újév, valami finom, ámde hétköznapibb, laktató ételt szerettem volna az asztalra varázsolni, az első iskolában töltött, igen fárasztó nap után. Szeretik a gyerekek a tarhonyát mint köretet, és a rakott krumplit. Gondoltam egyet, és a kettőt egyben készítettem. Sikere volt. A férjemnél is ! :-) Ennyi a történet.

hozzávalók / 5 adag

A rakottashoz

A tálaláshoz

ajánlat

Tálaláskor házi savanyú uborkát kínáljunk hozzá. A só a burgonya esetében 2 kk a főzővízben, és az íze miatt kell, a tojás esetében a főzővízbe fél kk kell azért, hogy könnyebb legyen majd pucolni, - eddig ezek beváltak. Természetesen mindkettő esetében, a saját jól bevált ötleteket  lehet használni. Ez csak az én változatom.Két kisebb tepsivel készült el.Készíthetjük lecsókolbásszal, vagy paprikás házi füstölt kolbásszal is. Ha valaki ezeket szereti, készítse nyugodtan,  csak finom lehet.  Finom házi szörppel kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat sós vízben feltesszük főni (30-40 perc), a vízben hagyjuk langyosra hűlni, majd abból kivéve tálcán hűtjük ki, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  2. A tojásokat szintén kissé sós vízben főzzük meg (10 perc alatt kész), a vízében hagyjuk hűlni, és utána szépen lehet pucolni, felkarikázzuk.
  3. A virsliket is felkarikázzuk.
  4. A lábasban kevés olajat forrósítunk, és ebbe a csomag tarhonyát szép világosbarnára pirítjuk, majd forró, sós vízzel felöntjük, kis lángon, fedő alatt tovább főzzük, párszor megkeverjük. Ahogy elkezdi a felöntött dupla mennyiségű vizet beszívni, belekeverjük a petrezselyemzöldet, és a gázt kikapcsoljuk. Lefedjük, és saját gőzében még szépen tovább fő, kb. 15 perc után megnézhetjük, kész van.
  5. Tepsiben rétegezzük: burgonya, kevés só és bors, a tarhonyát rásimítjuk, virslikarikákat egyenletesen elosztjuk a tetején, majd tojáskarikák, befedjük a virsliket vele, tarhonya, lefedjük a tojásokat, elsimítjuk a tetejét, erre jön a tejföl, a legtetejére reszelt sajt. A másik tepsit is így készítjük el (lehet egy nagy, vagy két kisebb tepsit készíteni).
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul (a hőfok sütőtől függ!!).
  7. Tálaljuk házi savanyú uborkával.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 934
elküldve: 2
receptkönyvben: 131
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis burgonya tarhonyával, rakott krumpli tarhonyával, tarhonyás-tojásos-virslis krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-01-22 22:40

Kedves Évipeti!

Nagyon örülök neki, jó étvágyat kívánok hozzá:-))
Szép estét kívánok!
Éva-Anyóca

Évipeti
Évipeti Sun, 2012-01-22 21:12

Mi is szeretjük az ilyen egyszerű és laktatós ételeket!
Biztos asztalra kerül hamarosan nálunk is:)
Köszi az ötletes receptet!!

1262
burgonya 18 közepes db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tarhonya 500 g
petrezselyem 2 ek
tojás 8 db
füstölt virsli 40 dkg
négyszínű bors 0 ízlés szerint
tejföl 450 g
trappista sajt 20 dkg
csemegeuborka 30 dkg