r
Nosalty Logó

Túrós palacsintarakottas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Túrós palacsintarakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütőedény kikenéséhez

Összesen 1213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütőedény kikenéséhez

Összesen 3636 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütőedény kikenéséhez

Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 1213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4232.5 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1249 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.5 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 3636 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.9 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütőedény kikenéséhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintához valókat az olaj kivételével összekeverjük és habverővel simára verjük. Az olajat a végén vegyítjük el a csomómentesre eldolgozott palacsintatésztával. 30 percet pihentetjük.
  2. Míg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a tölteléket:
  3. A mazsolát megmossuk és meglocsoljuk a rummal.
  4. A túrót villával összetörjük, belereszeljük a citrom héját.
  5. A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot kikeverjük a sárgájával és a puha vajjal.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  7. A túrót elvegyítjük a tojásos masszával, hozzáadjuk a mazsolát és óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
  8. Az öntethez a tojást kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel.
  9. Kisütjük a palacsintákat, az első előtt vékonyan kiolajozzuk a palacsintasütőt, a következőknél már nem kell. 12 db palacsintánk lesz.
  10. A kisült palacsintákat megkenjük a túrókrémmel és szorosan felcsavarjuk, egymás mellé rakosgatjuk és éles késsel félbevágjuk.
  11. A sütőedényt 2 dkg vajjal kikenjük, a megtöltött palacsintákat félig elcsúsztatva egymásra rakosgatjuk, úgy hogy a vágott felük felfelé álljon.
  12. Az öntettel meglocsoljuk és előmelegített forró sütőben 200 C°-on szép pirosra sütjük kb 25 perc alatt.
  13. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 563
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 85473
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Előnye ennek a nagyon finom szaftos túrós palacsintának, hogy előre elkészíthető és fogyasztás előtt csak a 25 perc sütési idővel kell kalkulálnunk, így vendégváráshoz is kiváló. Az öntettel csak közvetlen sütés előtt locsoljuk meg, mert különben eláznak a palacsinták.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A sütőedény kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

6 megkerülhetetlen sztrapacskalelőhely az országban – a palócföldi vendégháztól a...

Juhtúró, szalonna, krumpli, liszt, tojás. Az igazi rajongók máris tudják, hogy ebből a bevásárlólistából csakis a sztrapacska sülhet (főhet) ki. De merre menjünk akkor, ha szeretnénk beülni valahová egy jó sztrapacskára? Ez az étel maga a gasztrodemokrácia: a tálcás étkezdéktől a csárdákig, a gourmet éttermektől a turistaházakig vagy éppen sörözőkig mindenféle konyha szívesen veszi fel az étlapjára. 6 megbízható helyet ajánlunk, ha egy jó sztrapacska a cél!

Nosalty

További cikkek