r
Nosalty Logó

Rakott palacsinta 5. -crème fraîche-vel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott palacsinta 5. -crème fraîche-vel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintatésztához

A rétegezéshez

Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintatésztához

A rétegezéshez

Összesen 3160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintatésztához

A rétegezéshez

Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4042.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    770 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.4 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 3160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A rétegezéshez

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a teljes kiörlésű liszttel egy tálban csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi folyadékot is.
  2. Utána legalább egy óra hosszat pihentetjük.
  3. A sütéshez a palacsintasütőt jól megforrósítjuk, kenőtollal megolajozzuk, és egyszerre egy merőkanálnyit öntünk a sütőbe, és elfolyatjuk benne úgy, hogy egyenletesen szétterüljön.
  4. Mindkét oldalát megsütjük, majd egy olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük.
  5. Az első réteget a cukorral elkevert darált mandulával megszórjuk, majd ha a következő a palacsinta is megsült, akkor rátesszük. Ezt megkenjük crème fraîche-vel és lekvárral. Majd így tovább a többi réteggel is.
  6. Forró sütőbe tesszük, és összesütjük.
  7. Ha megsült, egy tálra borítjuk, a tetejét olvasztott csokoládéval meglocsoljuk, de akár porcukorral is megszórhatjuk.
  8. Szeletekre vágva, már kínálhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8445
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életemben először, de nem utóljára készült édesség...

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek