Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott palacsinta 5. -crème fraîche-vel

Rakott palacsinta 5. -crème fraîche-vel
Rakott palacsinta 5. -crème fraîche-vel
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életemben először, de nem utóljára készült édesség...

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A rétegezéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral, sóval, a tej felével és a teljes kiörlésű liszttel egy tálban csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi folyadékot is.
  2. Utána legalább egy óra hosszat pihentetjük.
  3. A sütéshez a palacsintasütőt jól megforrósítjuk, kenőtollal megolajozzuk, és egyszerre egy merőkanálnyit öntünk a sütőbe, és elfolyatjuk benne úgy, hogy egyenletesen szétterüljön. 
  4. Mindkét oldalát megsütjük, majd egy olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük.
  5. Az első réteget a cukorral elkevert darált mandulával megszórjuk, majd ha a következő a palacsinta is megsült, akkor rátesszük. Ezt megkenjük crème fraîche-vel és lekvárral. Majd így tovább a többi réteggel is.
  6. Forró sütőbe tesszük, és összesütjük. 
  7. Ha megsült, egy tálra borítjuk, a tetejét olvasztott csokoládéval meglocsoljuk, de akár porcukorral is megszórhatjuk.
  8. Szeletekre vágva, már kínálhatjuk is.



 

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 284
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Chez Sandra

Mióta szakács: 2010.01.24.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes-csokoládés rakott palacsinta, crème fraîche-vel készült palacsintakülönlegesség

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

790
tojás 2 db
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
tej 3 dl
szódavíz 1 dl
1 csipet
barna cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
olívaolaj 2 ek
mandula 15 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
áfonyadzsem 10 dkg
crème fraîche 10 dkg