r
Nosalty Logó

Diós palacsintatorony

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Diós palacsintatorony
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintákhoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 649 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintákhoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 3891 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A palacsintákhoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 297 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 649 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.1 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 3891 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 297 Kcal

Hozzávalók

A palacsintákhoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A palacsintákhoz

  1. Egy tálban a vajat habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat. Utána a lisztet, cukrot és tejet is apránként beletéve simára keverjük a tésztát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
  2. A darált diót elkeverjük a vaníliás cukorral, a lekvárt pedig előkészítjük, hogy kéznél legyen.
  3. A palacsintasütőnket felforrósítjuk, kevés olajat teszünk bele és a sütő méretétől függően persze, (esetemben) majdnem egy merőkanálnyi tésztát öntünk bele: a csuklónkkal körkörös mozdulatokat téve eloszlatjuk a palacsintatésztát a formában. Készre sütjük ezt az oldalát (nem kell megfordítani, a másik felét nem sütjük meg!) és mehet is egy nagyobb tányérra: rögtön megkenjük lekvárral (bőven tegyünk az egyes rétegekre lekvárt, akkor lesz igazán finom). Jön a következő palacsinta, ha kész az egyik oldala, a tányérra tesszük, ezt a réteget a darált dióval hintjük meg (ezzel is bőkezűen bánjunk!). És így tovább, míg a tészta el nem fogy, jobban mondva az utolsó előtti palacsintáig, ugyanis az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé borítjuk a tányérra, lezárva ezáltal a lerakást.
  4. Nem marad más hátra, mint egy nagyobb átmérőjű tésztaszaggató segítségével a tornyok kivágása a rakott palacsintából. Az így kapott palacsintatornyokat tányérokra helyezzük és juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 71478
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valójában ez a diós palacsintatorony nem azért készült, mert „palacsinta-készíthetnékem” támadt volna, hanem az apropót a pár napja beszerzett juharszirup szolgáltatta.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez egy nagyon finom, de roppant hízlaló desszert:) Én imádom. Lehet egy kérdésem? Miért amerikai étel? Szerintem ez a magyar csúsztatott palacsinta:):P

Törölt felhasználó

nagyon finomnak t?nik,valamint igen ízletes lehet!f?lleg ha szakács készíti!!

Törölt felhasználó

félig sütöd meg a palacsintákat. nem kell végül süt?ben készre sütni?

Petra

nem, nem kell süt?ben sütni

Hozzávalók

A palacsintákhoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek