Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott mediterrán zöldségek

Rakott mediterrán zöldségek
Rakott mediterrán zöldségek
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc ételem:). A családom nem rajong ennyire ezért az ízkombinációért, úgyhogy sokszor én eszem meg az egész jénaival. Amúgy anno még egy újságban találtam a receptjét, kicsit módosítottam rajta, ugyanis szerintem ennél több sajt nem kell bele, mert elnyomja a zöldségek ízét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy pohár vörösborral kínálva olyan, mintha Olaszországban lennénk:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinikat és a padlizsánokat karikákra vágjuk föl. Forró olajban kissé átsütjük őket. Hagyjuk hűlni.
  2. A hagymát eközben egy másik serpenyőben megdinszteljük olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket. Felöntjük paradicsomsűrítménnyel, fűszerezzük. Kb. 10 percig főzzük.
  3. A megmaradt olajat beleöntjük egy jénai tálba. Belehelyezünk pár szelet bacon szalonnát. A zöldségek felét beletesszük és leöntjük a paradicsommártással.
  4. A sajt réteghez a sajtot leresszeljük és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz. Az utolsó előtti réteg zöldséges, a legtetejére ismét bacon szalonna szeleteket teszünk.
  5. Sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 097
elküldve: 1
receptkönyvben: 182
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárgatulipán

Mióta szakács: 2011.05.08.
37 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott padlizsán-cukkini baconnel, jénaiban sült rakott zöldségek sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

552
cukkini 1 kg
padlizsán 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 10 dkg
édesítőszer 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint
bacon 6 szelet
tojás 2 db
sajt 250 g
napraforgó olaj 3 ek