Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargabéles őzgerincben

Vargabéles őzgerincben
Vargabéles őzgerincben
98 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A főiskolámon készítettem először (turizmus-vendéglátás), aztán a család is felírta a kívánságlistájára. :)

Annyiban más lett a kettő, hogy itthon nagyobb adag lett rendelve, és picit talán az arányok is változtak, de így is az eredmény finom lett. :)

2 őzgerincben sült!

Még több képpel a receptet megtaláljátok itt. --> http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/tepsis-sutemenyek/vargabeles.html  

hozzávalók / 12 adag

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásoknál külön szedjük a fehérjét a sárgájától. A sárgáját a 200 g kristálycukorral és a kisebb téglalapokra vágott vajjal összeturmixoljuk habosra. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Felteszünk melegedni kb. 7 dl tejet, és megfőzzük benne a cérnametéltet. (folyamatos kavargatása mellett)
  3. A túrót egy tálba törjük, vagy dömöcköljük, hogy könnyebb állaga legyen, és összekeverjük a sárgás masszával. (Én ekkor kétfelé vettem a masszát, hogy elférjek.)
  4. Megfelezzük a megfőtt tésztát is, és elkeverjük mindkét tálban, hozzáadva még a tejfölt is (1,5 ek külön-külön), és ízesítésnek 1-1 kiskanál citromlevet adunk hozzá. Mikor egynemű a masszánk, a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. (Ekkor mazsolát is lehetne még beletenni, de én most kihagytam, mert nem szeretem. :) )
  5. Az őzgerinceket vajjal kikenjük (lehet olajjal is sütőecsettel).
  6. A réteslappal kibéleljük, óvatosan, ne szakadjon el. Megtöltjük masszával őket, majd ráhajtjuk a maradék réteslapot, és összezárjuk. Lapogatjuk, hogy egyenes legyen.
  7. A sütőben 10 percet nagy lángon, majd tűpróbáig kis lángon sütjük (vagy hőlégkeverésesen).
  8. Majd egy tálcára borítjuk, és fűrészelő mozdulattal szeleteljük a sütit, tetejére porcukrot szórhatunk.
  9. Egy éjszakai hűtés után a legfinomabb, de melegen is isteni.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 731
elküldve: 2
receptkönyvben: 198
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

édes tésztarakottas, vargabéles másképp

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dmarti
dmarti Sat, 2011-12-17 12:05

Imádom a vargabélest, de én vízben szoktam főzni a tésztát. Kipróbálom tejben is, biztos finomabb:) Köszönöm az ötletet!

524
tojás 4 db
cukor 200 g
margarin 125 g
1 csipet
tehéntúró 500 g
tej 7 dl
cérnametélt 500 g
vaníliás cukor 2 csomag
tejföl 3 ek
citromlé 2 kk
réteslap 2 csomag
porcukor 2 ek
vaj 2 ek