r
Nosalty Logó

Pozsonyi kocka ahogy TBetty készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TBetty
Pozsonyi kocka ahogy TBetty készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 1377 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 5496 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 334 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2258.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1377 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.1 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9035.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    3427 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1032 mg
  • Foszfor
    3265 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.5 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1507 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 5496 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kifőzzük a tésztát.
  2. 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral, egy citrom levével, vagyhéjával, 3 tojássárgájával, és 2 dl tejföllel kikavarunk.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük.
  4. A kihűlt tésztát először a tojásos-vajas masszával, majd a felvert tojások habjával összeforgatjuk.
  5. Kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsibe lerakjuk a tészta 1/3-át, erre rászórjuk a maradék 10 dkg porcukorral összekevert mák 1/3-ad részét.
  6. Rátesszük a tészta következő harmadát.
  7. Megkenjük baracklekvárral, s megszórjuk a mák következő harmadával.
  8. Végül befedjük a megmaradt tésztával, s a maradék mákot is rászórjuk.
  9. Tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4626
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Aki szereti az édes tésztákat, az ezzel nem tud mellélőni.:)

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek