r
Nosalty Logó

Rakott mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
R1CH4RD
Rakott mákos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Mézes tésztához

Mákos piskótához

Krémhez

Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Mézes tésztához

Mákos piskótához

Krémhez

Összesen 6639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Mézes tésztához

Mákos piskótához

Krémhez

Összesen 303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    328.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8271.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    3343 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    2712 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    826.2 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 6639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Mézes tésztához

Mákos piskótához

Krémhez

Elkészítés

Mézes tésztához

  1. A mézes tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. Kétfelé osztjuk a tésztát, és egyesével kinyújtjuk.
  3. Tepsi hátulján (30x20 cm) egyesével kisütjük a lapokat, kb. 6-7 perc alatt 170 fokon légkeveréses módban.

Mákos piskótához

  1. A lisztet a sütőporral egy tálba öntjük, majd egy szita segítségével átszitáljuk. Majd hozzáadjuk a darált mákot, illetve a cukrot, a tejet, és csomómentesre keverjük.
  2. Ezután szétválasztjuk a tojást, a sárgáját a masszába tesszük;. A fehérjét felverjük egy csipet sóval, majd a kemény fehérjét beleforgatjuk a mákos tésztába.
  3. Végső lépésként bele reszelünk egy citrom héját, és hozzáadjuk az olajat, és újra elkeverjük a masszát.
  4. A masszát egy 30cmx20cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük (légkeveréses mód), és kb. 20-25 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a tészta).

Krémhez

  1. A pudingport a szokásos módon elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. Majd ha kihűlt, akkor robotgép segítségével belekeverjük a margarint.
  2. Majd a krém felét rákenjük az első mézes lapra, ezután rátesszük a mákos piskótát, és erre rátesszük a maradék krémet, és a másik mézes lapot. Hagyjuk kb. 30 percet pihenni szobahőmérsékleten, hogy megpuhuljanak a mézes lapok, majd tegyük a hűtőbe, hogy a krém is megdermedjen. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és szeleteljük fel, porcukorral díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6875
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott mákos
R1CH4RD 5 recept

Nagyon szeretem a mákos süteményeket, a pudingot, illetve mamám mézes tésztáját is. Így ötvöztem a hármat, és abból összetettem ezt a süteményt. Többször is elkészítettem családnak, baráti társaságnak; mindig gyorsan elfogyott. 

Hozzávalók

Mézes tésztához

Mákos piskótához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek