r
Nosalty Logó

Bebinca, a goai réteges desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Bebinca, a goai réteges desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 396 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    285.2 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3483.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.8 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    523 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    2067 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2662 micro
Összesen 4753 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nádcukrot és a vizet karamellé főzzük. Hozzáadunk két kanál kókuszkrémet, ha összeugrana, addig melegítjük, amíg csomómentes lesz megint. Ekkor félretesszük hűlni.
  2. A tojássárgákat, a cukrot, a reszelt szerecsendiót és a kókusztejet egy nagy tálban összekeverjük. A keveréket ezután több adagban az átszitált liszthez keverjük, így biztosítva, nehogy összecsomósodjon.
  3. A tésztát kettéválasztjuk, és az egyik félhez hozzákeverjük a karamellszószt. A vajat megolvasztjuk. A sütőt grillfokozatra tesszük és előmelegítjük 170 fokra, egy banánkenyérformát pedig kivajazunk.
  4. A világosabb (karamellmentes) tésztából egy merőkanálnyit a sütőforma aljába öntünk. Betesszük a sütőbe és 15 percet sütjük.
  5. Ezután egy szilikonecset segítségével megkenjük a megsütött tésztaréteg tetejét olvasztott vajjal, majd ráöntünk egy merőkanálnyit a sötét tésztából. Megy vissza a sütőbe 5-8 percre, míg megszilárdul a tésztaréteg.
  6. Ezt a felváltott rétegezést ismételjük, amíg elfogy mindkét tészta. A megsült réteg tetejét mindig lekenjük olvasztott vajjal. Ahogy felfelé haladunk a formában, egy picit több tésztára lesz szükségünk rétegenként a növekvő alapterület miatt.
  7. Amikor az utolsó réteget tesszük be, azt hagyjuk megint 15-20 percet sülni.
  8. A kész süteményt hagyjuk a formában kihűlni, az oldalait azonban válasszuk el a formától egy spatula vagy kés segítségével.
  9. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1724
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bebinca, a goai réteges desszert
Rosanics Petra 313 recept

A bebinca, vagy más néven bibik egy goai sokrétegű, tömörgyönyör sütemény, amit elsősorban ünnepekre készítenek. Goa kivételes módon nem brit, hanem portugál gyarmat volt, ráadásul egészen 1961-ig, így a portugálok világhírű desszertmestersége ebbe a kis tartományba is eljutott. A bebinca ugyanis olyan, mint bármelyik klassz portugál édesség: tele van tojássárgájával, kicsit remegős, fűszeres, jó édes, és persze ellenállhatatlan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek