r
Nosalty Logó

Rakott kel hajdinával egyszerűen

Pecci
Rakott kel hajdinával egyszerűen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Káposzta

Töltelék

Tetejére

603
Kalória
38.2g
Fehérje
44.7g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
1003.8g
Víz
124.9g
Koleszterin
10.3g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Töltelék

Tetejére

Összesen 603 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Töltelék

Tetejére

Összesen 2410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Töltelék

Tetejére

Összesen 52 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1003.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 603 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4699.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    4015.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4883 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 2410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

Káposzta

  1. Vegetás vizet felteszünk forrni. Ha felforrt, egyben beletesszük a kelkáposztát. A kel nem fog teljesen elsüllyedni a vízben, ezért célszerű fejjel lefelé a vízbe tenni, hogy a vastag torzsája legyen felül. Közepes fej esetén kb. 15 percig főzzük. Teatojásba tehetünk 1 kiskanál egész köménymagot, így nem puffaszt annyira a kelkáposzta.
  2. 1 nagy fej hagymát kevés olívaolajon/kókuszolajon megdinsztelünk. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a darált húst (én marhával csináltam, de lehet pulykából vagy sertésből is). Sózzuk, borsozzuk. A húst megpirítjuk. Ezután tesszük hozzá az átmosott hajdinát és 1 dl vizet. Fedő alatt 15 perc alatt készre főzzük. Akkor jó, ha a hajdina szétnyílt. Fedő alatt pároljuk még egy kicsit.
  3. A megfőtt kelkáposztát csíkokra vágjuk. A torzsáját körbevágjuk.
  4. Egy tűzálló tál vagy kisebb tepsi aljába szórjuk a kelkáposzta felét. A hajdinás húst lecsöpögtetve a kelkáposztára rakjuk, elsimítjuk. Erre mehet a maradék kelkáposzta.
  5. Egy nagy tejfölt,vagy natúr joghurtot elkeverünk 1 teáskanálnyi vegetával. Ráöntjük a kelkáposztára, és mehet a sütőbe kb. 30 percre. Akkor jó, ha a teteje kicsit megpirul. Sajnos nem lehet szépen szeletelni, mint amikor rizzsel készítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Próbáltam diétásan, mégis finoman elkészíteni ezt az ételt. Remélem sikerült, és mindenkinek ízleni fog.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek