Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott kel hajdinával egyszerűen

Rakott kel hajdinával egyszerűen
Rakott kel hajdinával egyszerűen
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáltam diétásan, mégis finoman elkészíteni ezt az ételt. Remélem sikerült, és mindenkinek ízleni fog.

hozzávalók / 4 adag

Káposzta

Töltelék

Tetejére

ajánlat

Egészséges és gluténmentes ebéd. Diéta során is bátran fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegetás vizet felteszünk forrni. Ha felforrt, egyben beletesszük a kelkáposztát. A kel nem fog teljesen elsüllyedni a vízben, ezért célszerű fejjel lefelé a vízbe tenni, hogy a vastag torzsája legyen felül. Közepes fej esetén kb. 15 percig főzzük. Teatojásba tehetünk 1 kiskanál egész köménymagot, így nem puffaszt annyira a kelkáposzta.
  2. 1 nagy fej hagymát kevés olívaolajon/kókuszolajon megdinsztelünk. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a darált húst (én marhával csináltam, de lehet pulykából vagy sertésből is). Sózzuk, borsozzuk. A húst megpirítjuk. Ezután tesszük hozzá az átmosott hajdinát és 1 dl vizet. Fedő alatt 15 perc alatt készre főzzük. Akkor jó, ha a hajdina szétnyílt. Fedő alatt pároljuk még egy kicsit.
  3. A megfőtt kelkáposztát csíkokra vágjuk. A torzsáját körbevágjuk.
  4. Egy tűzálló tál vagy kisebb tepsi aljába szórjuk a kelkáposzta felét. A hajdinás húst lecsöpögtetve a kelkáposztára rakjuk, elsimítjuk. Erre mehet a maradék kelkáposzta.
  5. Egy nagy tejfölt,vagy natúr joghurtot elkeverünk 1 teáskanálnyi vegetával. Ráöntjük a kelkáposztára, és mehet a sütőbe kb. 30 percre. Akkor jó, ha a teteje kicsit megpirul. Sajnos nem lehet szépen szeletelni, mint amikor rizzsel készítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 788
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pecci

Mióta szakács: 2011.02.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diétás rakott kelkáposzta, hajdinás rakott kelkáposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

599
kelkáposzta 1 közepes db
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 2.5 l
köménymag 1 kávéskanál
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 4 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
darált marhahús 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
hajdina 15 dkg
víz 1 dl
tejföl 330 g
ételízesítő 1 teáskanál