r
Nosalty Logó

Rakott cukkini Kati Mami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kati Mami
Rakott cukkini Kati Mami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    495 micro
  • β-karotin
    1293 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1654 micro
Összesen 616 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    164.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7963.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1138 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    4381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1412.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1402 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6466 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8270 micro
Összesen 3079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst a kevés kókuszzsíron sóval, borssal megpároljuk.
  2. A rizst az egyik leveskockával puhára főzzük. A 1,5 dl rizst 2 ek. olívaolajon megfuttatjuk, és felöntjük 3 dl forró vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát. Fedő alatt, takarékon főzzük, amíg a folyadék nagy részét magába szívja. Utána elzárjuk a gázt, és a fedő tetejére konyharuhát teszünk. Így hagyjuk, amíg a többi hozzávalót is elkészítjük.
  3. A cukkinit héjastól és a sárgarépát is káposztareszelőn lereszeljük. A maradék olívaolajon elkezdjük párolni kevés sóval. Levet enged, hozzáadjuk a leveskockát. Csilipaprika-pelyhet is adunk hozzá, meg borsot is, ha szeretjük csípősen. Addig pároljuk, amíg már elég puhának érezzük, de még nem esett szét.
  4. Amikor készen vannak az alkotórészek, akkor összeállítjuk. A tepsit kiolajozzuk vékonyan, és beleterítjük a cukkini felét. A húst összekeverjük a főtt rizzsel, és a felét a cukkinire simítjuk. Kicsit megszórjuk tejföllel, és esetleg még reszelt sajtot is tehetünk rá. Beborítjuk a cukkini másik felével. A tetejére kenjük a tejfölt, és gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal. Mehet a sütőbe, amíg ráolvad, és szép piros színt kap. Finom, könnyű étel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1489
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kati Mami 15 recept

Kaptam egy jó nagy cukkinit. Salátának már öregecske volt...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek