r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell besamellel

Mi van itthon
Rakott csirkemell besamellel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

603
Kalória
46.3g
Fehérje
13.1g
Szénhidrát
37.9g
Zsír
108.8g
Víz
152g
Koleszterin
202.5mg
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 22% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 22% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2415 kcal
  • 22% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 22% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 603 kcal
  • 22% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.1 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5189.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    1843 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    435.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    646 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2415 kcal
  • 22% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemell szeleteket sózzuk-borsozzuk, és pirospaprikás lisztbe forgatjuk. Kevés olajat felhevítünk egy serpenyőben, és a húsokat elősütjük, majd félretesszük.
  2. A tejet felforraljuk. A vajat egy másik edényben megolvasztjuk, megpirítjuk benne a lisztet, majd felengedjük a forró tejjel, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük az apróra vágott bazsalikomot.
  3. Kivajazunk egy tepsit, és kezdődhet a rétegzés: 1 sor csirkemell - néhány szelet bacon - reszelt sajtok - néhány merőkanál bazsalikomos besamel. Majd újra csirkemell - sajtok - maradék besamel, és a bacont tesszük a tetejére, hogy szépen megpiruljon.
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mi sülhet ki csirkemell-bacon-sajt-besamelmártás négyeséből? Anyukám szavaival élve egy "szottyos" csirke :) Tény, hogy ez az étel nem száraz, sőt úszik a finoman fűszeres mártásban. A csirkének külön jót tesz a bacon és a füstölt sajt. Tudjuk jól, hogy nem tudok, és nem is akarok 2 személyre főzni, így ezt az adagot 2-3 étkezéssel fogjuk csak elpusztítani. Hacsak nem segít be valaki ;)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek