Nosalty Logó

Zöldséges rakott csirke a séf macskájától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a séf macskája
Zöldséges rakott csirke a séf macskájától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 715 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2143 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1976.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 715 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172 g

Zsír

  • Összesen
    145.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5928.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1753 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2204 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    989 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2556 micro
Összesen 2143 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vékony szeletekre felkarikázzuk a hagymát és a padlizsánt. A cukkinit hosszában kettévágjuk, és így karikázzuk föl (a végén félkör alakú cukkini darabokatkapunk).
  2. Ezután elkezdjük lepakolni a rétegeket a jénaiba: először a szétszedett hagyma karikákat rakjuk bele, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal; erre jön rá a cukkini, amit sózunk, borsozunk, gazdagon meghintünk oregánóval és egy kis bazsalikommal.
  3. Következőként a padlizsán karikákat fektetjük le. Ezt a réteget is sózzuk, és a fent említett fűszerekkel fűszerezzük.
  4. Végül az apróra felkockázott csikemellet rakjuk le. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és szerecsendióval.
  5. A tejfölt kikeverjük 2 tojással, némi sóval és borssal. Ez a szósz fogja a zárást adni. Ráöntjük, és elsimítgatjuk, hogy mindenhol nagyjából egyenlő arányban legyen rajta. (Én úgy szeretem, ha minden réteg közé befolyik.) A tetejére sok sajtot reszelünk. (Én a trappistát preferálom, de ez ízlés szerint változtatható.)
  6. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 1 óra alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 16777
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

a séf macskája 12 recept

Sokszor kerülök olyan helyztebe, hogy nincs időm bevásárolni, de főzni és enni kellene valamit. Ilyenkor jönnek elő a vésztartalékok. Ennél az ételnél is ez volt a helyzet. Szóval föltúrtam a mélyhűtőt, hogy "miből élünk". (A zöldségek még a nyáron kipróbált rakott zöldségből maradtak vissza, azért ilyen furcsa az adagolás.)  Végül egy nem túl bonyolult étel sikeredett belőle, ami jó pár napra ellát meleg főétellel.:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez nagggyon jó! Gyors, praktikus és még biztos nagyon ízletes is. Mentve, mivel az én h?t?mben is van kimaradva ebb?l is-abból is egy kicsi mindig. Köszi, hogy megosztottad.

Boribon

Nagyon jol hangzik! A zoldsegeket nem sutotted elo egy kicsit? Igy nem ereszt tul sok levet?

a séf macskája

Nem sütöttem el? ?ket, habár nem rossz gondolat! :) Miután kiolvasztottam, kézzel, egyesével kinyomkodtam a levet bel?lük (lehet?leg úgy, hogy megmaradjon a zöldség eredeti formája). A "lételenítés" által csak minimális levet engedtek, ami sütés közben elpárolgott. Remélem választ adtam a kérdésedre és tudtam segíteni! (:

Éva-Anyóca

Nagyon tetszik.:-O

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek