Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott csirke juhtúróval

Rakott csirke juhtúróval
Rakott csirke juhtúróval
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre a kiadós, nem túl szofisztikált, ám annál finomabb receptre a Hagyományos magyar konyha című könyvben bukkantam rá.  


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kitűnő párosítás egy száraz fehérborral (pl. Villányi Hárslevelű).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük, két evőkanál olajban megforgatjuk, félretesszük.
  2. A füstölt szalonna felét apró kockákra szeleteljük, összekeverjük a túróval, tejföllel, tojássárgájával, fűszerekkel.
  3. A csirkét megtisztítjuk (én csak felső combot használtam), szárazra töröljük.
  4. Egy serpenyőben kis olajat forrósítunk, a szalonna másik felét is felkockázzuk, megpirítjuk, majd beletesszük a csirkehúst, hirtelen kisütjük. (Kis fehérbort is önthetünk alá és fedő alatt párolhatjuk néhány percig, így rövidebb ideig kell majd sütőben sütni.)
  5. Egy tűzálló tál aljára rétegezzük a szalonnát, majd beterítjük egy réteg tésztával.
  6. Erre kerül a csirke, amit előzőleg megsóztunk, megborsoztunk, kis mustárral megkentünk.
  7. Leöntjük a túrós tejföllel.
  8. A rétegezést addig folytatjuk, míg kitart az alapanyag. A lényeg, hogy a tetejére maradjon a tejfölös túróból.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  10. Tálaláskor a tetejét kaliforniai paprika-kockákkal díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 49 351
elküldve: 25
receptkönyvben: 1 166
elkészítve: 21/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

juhtúrós rakott csirke

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz Sun, 2013-02-10 20:54

Sziasztok!
Ezt a receptet,szívből ajánlom Mindenkinek!Nagyon -nagyon finom,és laktató.Egyszerű és nagyszerű.
Én dupla adagot készítettem,9- en voltunk.Csak csirkecomb felsőből készült(17db).Szóval,jól bekajáltunk belőle,és így is a fele tepsi megmaradt,de legalább másnap nem kell főznöm. :)
Nagyon köszönöm,hogy hozzá juthattam ehhez a recepthez! :)

Flashpowa
Flashpowa Mon, 2012-09-10 00:11

Első sütésem, fiú vagyok, 2 perc múlva veszem ki a sütőből....izgulok:DDD

Laurencia
Laurencia Sun, 2011-11-27 21:36

Isteni volt, köszönöm a receptet. 400 g csuszatésztával és csirkemellfilével készítettem, tökéletes volt. Még a nagy gourmand sógorom is csillagos ötöst adott rá.

smagdi
smagdi Mon, 2011-08-22 14:25

Nálam benne van a top10-ben! Azt hiszem ez volt az első recept, amit kipróbáltam a nosaty oldalról, és nem csalódtam, nagyon-nagyon finom. Nem egy gyors kaja, de megéri, mert nagyon különleges és ízletes étel.

s.viktoria
s.viktoria Sun, 2011-07-31 13:30

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Ez volt a vasárnapi menü második fogása. Egyszerű, kiadós és ízletes. :)

orsi777
orsi777 Mon, 2011-06-13 11:34

Nagyon finom, én is a tejfölbe kevertem a mustárt, nem figyeltem eléggé a receptet és sertéscombbal készítetettem, de így is nagyon jól sikerüt:))).
Köszönöm.

boníta
boníta Fri, 2010-08-13 20:21

Köszönöm a receptet ez fantasztikus nagyon ízlik mindenkinek.Már kipróbáltam tehéntúróval is az is finom de a juhtúrós jobb.Ma sertésből csináltam szerintem így a legjobb.

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2010-08-12 15:57

köszönöm a receptet, nagyon finom volt. bár én véletlen a tejfölbe is tettem mustárt - de nem sikerült elrontanom ;-)
legközelebb csempészek bele vhogy hagymát is, m nekem minden kaja azzal teljes :-)
(ja, és 200g-os csuszatésztát vettem, ami nem volt elég. legközelebb többel csinálom)

1584
csuszatészta 50 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
juhtúró 25 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 4 dl
csirke 1.5 kg
piros kaliforniai paprika 1 db
mustár 1 teáskanál
napraforgó olaj 40 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint