r
Nosalty Logó

Rákóczi-túrós Szofika konyhájából

Szofika
Rákóczi-túrós Szofika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

1203
Kalória
41.7g
Fehérje
186.3g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
238.6g
Víz
315.5g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
117.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 1203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 4809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1830.9 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    186.3 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    238.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.7 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7323.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1147 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2066 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    745.1 g
  • Cukor
    471 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    954.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    943 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1223 micro
Összesen 4809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és félórára hűtőbe tesszük. (Hűtés nélkül, azonnal nyújtva is működik.)
  2. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és kivajazott-kilisztezett tepsibe terítjük, villával sűrűn megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.
  3. Félretesszük hűlni, majd vékonyan megkenjük baracklekvárral.
  4. A töltelékhez a tojásfehérjét habbá verjük, félretesszük.
  5. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, a túróval, tejföllel, citromhéjjal, majd hozzáadjuk az apró darabokra szaggatott zsemlét vagy kenyeret. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.
  6. A túrós masszát a lekvárral megkent, kihűlt tésztalapra simítjuk, és 150 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát. Ha a túrókrém már szilárd, nem remegős, akkor készen van.
  7. A habhoz kezdjük el felverni a tojásfehérjéket, majd mikor már kemény a hab, adagoljuk hozzá a cukrot. Sűrű, fényes, csillogó, vágható masszát kell, hogy kapjunk. Töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba, és rácsozzuk be a Rákóczi tetejét.
  8. Innen 2 lehetőségünk van a folytatásra:
  9. Tegyük 200 fokos sütőbe, és épp csak addig süssük, míg meg nem barnul a teteje. Így a közepe ragacsos marad.
  10. Vagy tegyük 130 fokos sütőbe, és nyitott sütőajtó mellett szárítsuk a habot. Ez lényegesen tovább tart, és habkarika-állagot érünk el.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35

IMÁDOM, IMÁDOM és IMÁDOM! Azóta meg, hogy már én készítem, még jobban! Tipikusan olyan cukrászsütemény, ami némi macerával ugyan, de otthon is előállítható, és garantáltan finomabb lesz a végeredmény.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek