Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás túrókrémes kocka

Áfonyás túrókrémes kocka
Áfonyás túrókrémes kocka
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségben ettük először ezt a süteményt, és nagyon-nagyon ízlett. Amióta megkaptam a receptjét, gyakran kéri a család, hogy készítsem el.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Áfonya helyett más gyümölccsel is készülhet. Eperrel, málnával, bogyós vagy erdei gyümölcsökkel, barackkal, sőt cseresznyével is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 tasak tejszínízű pudingporból az 5 ek cukorral és a 6 dl tejjel pudingot főzünk. Még melegen hozzákeverjük a puha margarint, majd többször átkeverve langyosra hűtjük. Amíg hűl, elkészítjük a piskótát.
  2. A 4 tojást szétválasztjuk, és a szokásos módon piskótát készítünk. (A fehérjét a 4 kanál cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzákeverjük a sárgákat. A sütőport elkeverjük a liszttel, és egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.)
  3. Vajjal kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  4. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. 20-30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A megsült piskótát kiborítjuk a tepsiből, és félbevágjuk. A túrós krém 2/3-ad részével megkenjük az alsó piskótát, majd erre rendezzük az áfonyák felét. Beborítjuk a felső piskótával, megkenjük a maradék krémmel, és az egészet megszórjuk csokireszelékkel. Végül szépen elrendezzük a tetején a maradék áfonyát.  
  6. Néhány órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd tetszés szerint szeleteljük. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 110
elküldve: 19
receptkönyvben: 300
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös túrókrémes piskóta, áfonyás süti túrókrémmel, gyümölcsös túrókocka

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

magoka
magoka Sat, 2012-08-25 16:58

Szia Timi!
Elkészítettem, de nekem a piskóta nagyon kevésnek tűnik. Egy kis alakú tepsibe öntöttem bele ezt a mennyiséget és vékonyan elterült az alján. Így is nagyon finom és persze mindenki megeszi, de mekkorában kéne ezt valójában sütni, hogy olyan szép magas legyen, mint a tiéd?
Köszi, Magoka

magoka
magoka Sun, 2012-08-26 19:57

Köszi, akkor ez a baj, mert nálunk a kicsi edény ennek a kétszerese. Akkor most már értem :). Köszi! Ma fogyott el az utolsó kocka. Kitört a háború a gyerekek körében, hogy ki mennyit evett és mennyi jár még. Szóval bejött! Köszi Magoka

iceflower
iceflower / iceflower Sun, 2012-08-26 19:35

Én 20x30-as tepsiben sütöttem, és sütés közben szép magasra emelkedett a piskóta.
Sütheted eggyel több tojásból is, ha akarod, csak akkor a lisztből és a cukorból is 5-5 kanállal keverj a piskótához.
Üdv: Timi

Catie91
Catie91 Wed, 2012-07-18 08:40

Egyetlen egy bajom van ezzel a sütivel a margarin.. nem szeretem a margarinos krémeket, mennyire lehet érezni az ízét a krémbe?

iceflower
iceflower / iceflower Mon, 2012-07-23 10:52

Szerintem egyáltalán nem lehet érezni benne a margarint. Bár nem tudom, aki nem rajong érte, az lehet, hogy megérzi.
Egyébként nyugodtan kipróbálhatod margarin nélkül is, semmi rosszal nem teszel a sütivel, ha kihagyod.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-05-28 10:00

Gusztusos sütemény és hál istennek -annak ellenére hogy habos, nincs benne rengeteg tejszín és cukor. Biztosan finom is. Feltétlenül kipróbálom. Köszönet érte. Üdv: Évi néni

iceflower
iceflower / iceflower Wed, 2012-05-30 18:54

Kedves Évi!
Nyugodtan próbáld ki, nagyon-nagyon finom! A túl édes, cukros sütiket mi sem nagyon szeretjük. Azzal a mennyiséggel, ami a receptben szerepel, nem lesz túl édes.
Üdv: Timi

931
tojás 4 db
finomliszt 4 evőkanál
cukor 4 ek
sütőpor 1 tk
tej 6 dl
tejszínízű pudingpor 2 csomag
cukor 5 ek
tehéntúró 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 15 dkg
porcukor 10 dkg
csokoládé 5 dkg
áfonya 10 dkg