Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túrós ahogy Évi néni készíti

Rákóczi túrós ahogy Évi néni készíti
Rákóczi túrós ahogy Évi néni készíti
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi feladatként kaptam a fiamtól, mert szerinte ez az egy finom süti található az iskola büféjében. Nem maradhattam le.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához valókat dagasztógépben összegyúrjuk, fóliába csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
  2. A pihentetett tésztát kinyújtjuk a tepsi nagyságára (itt 25x25 cm). A tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, ráfektetjük a tésztát. Megszurkáljuk villával, hogy ne púposodjon fel.
  3. 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, míg világos sárga színt nem kap.
  4. Ekkor megkenjük baracklekvárral, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. A töltelékhez valókat robotgéppel simára keverjük, és a kihűlt tészta tetején egyenletesen elsimítjuk, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Tetejére

  1. A tojásfehérjét a gyümölcscukorral és a fél rúd vanília kikapart magjaival kemény habbá verjük.
  2. A habot habzsákból ferdén a megsült túró tetejére nyomjuk csíkokban (kb. 2 tojásfehérje fogy el).
  3. A maradék tojásfehérjéhez robotgéppel hozzákeverjük a baracklekvárt, és az így kapott habbal töltjük ki a fehér habcsíkok közötti réseket.
  4. 3-4 percre visszatoljuk a 160 fokos sütőbe, és rászárítjuk a habot.
  5. Kihűlve felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25x8 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 157
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos túrós, sült tojáshabos túrós sütemény, tojáshabos túrós süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

388
tönkölybúza liszt 12.5 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 12.5 dkg
vaj 12.5 dkg
gyümölcscukor 3 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojássárgája 1 db
tehéntúró 90 dkg
búzadara 3 evőkanál
gyümölcscukor 10 dkg
vanília kivonat 1 ek
tojás 1 db
tejföl 1 dl
sárgabaracklekvár 20 dkg
tojásfehérje 3 db
gyümölcscukor 2 ek
vanília 0.5 db